Logo mooilaarbeek.nl
Senioren

Derde kunstlezing KBO Beek en Donk

Beek en Donk - In het Ontmoetingscentrum vindt op 17 januari alweer de 3e kunstlezing plaats van de KBO Beek en Donk uit de serie van 4, getiteld 'High Society '. Dr. Ger Jacobs neemt u deze dag mee in het verleden van de rijken, aristocraten en machtigen der aarde en hun levenswijze en uitspattingen waarmee deze zich in hun vrije tijd bezighielden, maar ook naar de besteding van hun rijkdom.

Kunst en vakmanschap gaan hand in hand en dankzij deze rijken, en hun pogingen indruk te maken op hun omgeving, is er van veel kunst te genieten, vooral van meer dan 35 levensgrote portretten van de machtige mensen uit het verleden. Deze portretten zijn geschilderd voor de 'Upper Class', door kunstenaars zoals o.a. Cranach, Manet, Sargent, Veronese, Munch, Reynolds en diverse andere kunstenaars. Elk portret vormt een verhaal opzich, het gaat over rijkdom, gierigheid, vrijgevigheid en spilzucht, over bescheidenheid en ijdelheid, over trouw en ontrouw en over luisterrijke gebouwen en weelderig ingerichte interieurs met landschappen en portretten. U krijgt niet alleen de glamoureuze portretten te zien, maar ook verhelderende achtergrond informatie die laten zien wat zich zoal in deze kringen afspeelde. Prenten en tekeningen laten zien wat er achter het decor van rijkdom gebeurde, de feesten, het gokken, eten drinken, de bordelen en boudoirs en heimelijke bezoeken die deel uitmaakten van deze levenssteil. Stralend middelpunt van de leden en levenswijze van de 'High Society' zijn de door Rembrandt geschilderde portretten van het huwelijk van Marten Soolmans en Oopjen Coppit.

Kortom kunst en geschiedenis gaan hand in hand tijdens deze lezing die circa 5 eeuwen High Society in beeld brengt. De kosten van deze lezing bedragen voor KBO leden €6,50 en voor niet KBO leden €7,50, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Dus graag tot ziens op 17 januari om 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum, zorg dat u erbij bent.

Programma
14 januari is er inloop in het Ontmoetingscentrum van 10.00 tot 12.00 uur. Tevens voorverkoop kaartjes Ganzendonckse Seniorenmiddag. Op 16 januari brengt de KBO een bezoek aan de Seniorenexpo in Veldhoven. 24 januari is er een excursie naar de Abdij van Berne, Norbertijner bier en op 27 januari 'Licht Klassiek' in Gasterij 'De Regt'.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>