Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Geslaagd Nieuwjaarsconcert Harmonie De Goede Hoop

Aarle-Rixtel - Traditiegetrouw gaf het grote orkest van Harmonie De Goede hoop op zondag 6 januari haar Nieuwjaarsconcert in sporthal De Dreef in Aarle-Rixtel. In de sfeervol omgetoverde sporthal (die zeer goed bezet was), opende het orkest met de 'Appalachian Overture'. Een mooie binnenkomer die meteen de toon zette voor de rest van de voorstelling.

Na het welkomstwoord door voorzitter Ronald Meijer werd 'Shirim' van Piet Swerts vertolkt. Een prachtig stuk waarin onder andere de klezmeraccenten door het orkest onder leiding van dirigent Martijn Pepels met een mooie dynamiek gebracht werden.

Met het bekende 'Fever', in een arrangement van Henk van de Weijer, en 'Vivre'/'Laat me' in een arrangement van Patrick van Zutven, trad zangeres Laureen Peskens voor het voetlicht. Wat een prachtige stem en uitstraling! Met de gepaste begeleiding van het orkest was dit een intermezzo waar alle luisteraars stil van werden.

Na het pittig gespeelde 'Orgullo Santiaguista', een paso doble van Ignacio Navarra, was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van Anthony Vogels. Op een grote verscheidenheid van instrumenten werd het publiek getrakteerd op een aantal indringende en melodieuze ritmes. Het was een knallend optreden voor de pauze.

Na de pauze ging het orkest samen met zangeres Laureen Peskens op de Spaans/Braziliaanse toer. Na 'Os Passaros do Brasil' van Kees Vlak, was het weer de beurt aan de zangeres. Bekende nummers als 'Mas Que Nada' en 'The Girl from Ipanema' werden met begeleiding van het orkest (in een belangrijkere begeleidingsrol als voor de pauze) uitgevoerd.

Met 'Siete Colores' werd het geslaagde concert afgesloten.

In zijn slotwoord had de voorzitter woorden van dank voor de zangeres, de dirigenten, de orkestleden en de ladyspeaker Annemarie van Gerwen die deze middag op een prettige wijze presenteerde. Na het (door het publiek zeer gewenste) toegift werd er onder het genot van een drankje in een zeer geanimeerde sfeer het muzikale nieuwe jaar ingeluid.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>