Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto van de Kolderzitting in 2018   | Fotonummer: 18ba1d
Archieffoto van de Kolderzitting in 2018 (Foto: Joost Duppen)
Carnaval

Wegens succes geprolongeerd; de 'Kolderzitting'!

Beek en Donk - Een kolderzitting is een volkstheater waar prominente Beek en Donkenaren op ludieke wijze hun verhaal vertellen met dit eerste jaar als thema 'Ôk Moi?' Dit Kolderieke theater speelt zich af op carnavalszondagochtend in het tot een volledig omgetoverd kolder-theatercafé 'In de Burcht' aan het pittoreske Heuvelplein.

De deuren gaan open om 10.30 uur, waar de gasten tot 11.00 uur worden onthaald door Het Kolder Presidium en voorzien worden van een gratis carnavalsontbijt in de vorm van 'Mik mi ei'. Klokslag 11 minuten over 11 beklimt de eerste Kolderaar het spreekgestoelte om zijn kolder over het publiek uit te strooien. Let op, er mag gelachen worden. Tot circa 13.00 uur kolderen de kolderaars er luchtig op los. Maar… wie zijn die kolderaars dan?

Deze veelgehoorde vraag is de afgelopen weken regelmatig gesteld aan leden van Het Kolderpresidium. Welnu, de Kolderorganisatie maakt bij deze, de eerste prominente Kolderaars bekend, te weten: Wieke de Wit, de artistieke voorvrouw van succesformatie Zingiz! Foute Vinylshow presentator Stephan van Schijndel en muzikale duizendpoot en 'leader of the band' Nick Heesakkers.

Het Kolderpresidium heeft nog meerdere prominente dorpsgenoten bereid gevonden om deel te nemen aan deze ludieke Kolderzitting. In de volgende berichtgeving maken zij ook deze namen, met gepaste trots, graag bekend.

Na afloop van deze eerste Kolderzitting blijft het gezellig en wordt iedereen 'al borrelend' uitgenodigd om deel te nemen aan een vruchtbare Kolderieke nabeschouwing. Toegang is gratis op vertoon van uw gratis vrijkaart. Zorg dat u deze gratis vrijkaarten te pakken krijgt, dit mag u niet missen. Op veler verzoek zijn er dit jaar, in een beperkte oplage, ook gratis introducékaarten beschikbaar zodat je niet alleen hoeft te komen.

Blijf hen volgen op hun Facebookpagina (Kolderzitting Ganzendonck) waar verdere Kolderinformatie verstrekt wordt en ook de namen van de overige prominente Kolderaars nog bekend gemaakt gaan worden. Tot op de Kolderzitting, zondag 3 maart in Kolder-theatercafé 'In de Burght!'

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>