Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1c55b1
Foto:

Nieuwjaarsreceptie Sint Servatius Gilde

Lieshout - De traditionele nieuwjaarsreceptie van het Sint Servatius Gilde heeft zaterdag 5 januari, op uitnodiging van het bestuur voor alle leden, plaatsgevonden. Leden wisselden nieuwjaarswensen uit bij de ingang van het paviljoen, waar de koning (Piet van Lierop), Hoofdman/Staande Deken Willem van Pelt en keizer Frits Vorstenbosch hen op stonden te wachten.

De gildebroeders zijn in uniform en ook de sjerp dragers zijn in vol ornaat. Helaas zijn er door de griepepidemie een aantal afmeldingen waarvoor begrip en beterschap gewenst werd. Een uur na aanvang van de receptie nam Hoofdman Willem van Pelt het woord om iedereen te bedanken voor de aanwezigheid en een korte blik in de achteruitkijkspiegel. Tijdens dit moment werd er een moment van stilte in acht genomen voor de drie overleden leden van het gilde in 2018, Christine van Brussel-Donkers, Henk Vorstenbosch en sjerp drager broeder Josep Lucas. Willem bedankte ook iedereen voor of achter de schermen voor de hulp en inzet aan het gilde.

Hierna ging de Hoofdman in op de toekomst, met allemaal de neuzen dezelfde kant op want in 2020 staat het 600-jarig gildejubileum op hen te wachten. Er zijn de nodige commissies gevormd die op één na allemaal al druk bezig zijn. Met een toast op het nieuwe jaar, met een lekkere borrel, wenste de Hoofdman nog een prettige voortzetting van de avond en gaf het woord aan de koning Piet van Lierop. Koning Piet wenste dat het weer een gezellig jaar zou gaan worden en wilde graag zijn Koningschild aanbieden. En dat schild mocht er weer zijn, een aanwinst! Er werd nog lang en gezellig gebuurt door de aanwezigen, waarna een mooie avond afgesloten werd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>