Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c4b871
Foto: Peter van den Broek
Sport

Geslaagde nieuwjaarsreceptie v.v. Mariahout

Mariahout - Na een goed bezocht mixtoernooi en een heerlijke brunch nam voorzitter Jeroen de Louw rond de klok van vier het woord door iedereen een goed, sportief en bovenal gezond 2019 toe te wensen.

Hij gaf in zijn speech aan even terug te blikken op de afgelopen jaargang. 2018 was het jaar dat Gerrie en Coby van den Broek na negentien jaar de kantinetaken overdroegen aan Ad en Gemma van de Laar. Sportief hoogtepunt was het kampioenschap van Mariahout 5. Daarnaast hebben ook diverse jeugdelftallen kampioenschappen gevierd. Een knappe prestatie, waarvoor alle trainers en leiders, maar ook het technisch kader en het bestuur werden bedankt.

Tevens werd er gekeken naar het huidige seizoen, waar Wilko Verhoeven samen met Edwin Maas de taken van Mari van de Haterd hebben overgenomen. Het was al bekend, maar zij vormen ook komend seizoen de trainersstaf van Mariahout 1.

Vooruitgeblikt werd er ook. 2018 was al het jaar van verduurzaming. Door het plaatsen van 101 zonnepanelen neemt de club een duurzame verantwoordelijkheid en dit krijgt een vervolg in 2019. Kleedlokalen worden op korte termijn voorzien van LED-verlichting en er worden nog meer stappen ondernomen om energieverbruik te verminderen. Daarnaast worden er, vooruitlopend op eventuele wetgeving, samen met het samenwerkingsverband Laarbeek Verenigt stappen gezet in het project 'kinderen rookvrij sporten'. En binnen het samenwerkingsverband staat in de toekomst ook E-Sports en Walking Football op de agenda.

Er werden maar liefst 19 jubilarissen gehuldigd. Rob van Doorn, Johan Huijbers, Joost Kuijpers, Koen Leenders, Stefan Leenders, Theo Vermeulen, Bart Donkers, Toon de Koning, Ad van de Laar en Jan Boers Sr. voor hun 25-jarig lidmaatschap. Peter van den Heuvel, Twan van der Linden, Willem-Bart van den Broek, Gerry van den Broek, Ad de Beer, Ludwig Maas en Jeroen de Louw vieren hun 40-jarig jubileum. De broers Harrie en Peter van de Rijt zijn al 50 jaar lid van de club. Met deze twee 50-jarige jubilarissen werd een leuk interview afgenomen en om de verhalen van vroeger werd smakelijk gelachen.

Tenslotte werd bekend gemaakt dat Bart van Berkel tot 'Mariaan van het jaar' is verkozen. Bart verzorgt al jarenlang de trainingen van de lagere elftallen, is dit jaar ingestapt als leider van Mariahout VR1 en staat altijd klaar voor welke hulp dan ook. Of het nu om sjouwen of vervoeren van materialen gaat. Hij heeft deze titel dan ook meer dan verdiend. De titel 'Supporter van het jaar' is voor Arno Thielen. Arno heeft zelf geen actieve voetbalcarrière gehad, maar is fervent supporter van Mariahout VR1. Hij is dan ook haast elk weekend op het sportpark te vinden wat hem dan ook terecht supporter van het jaar maakt. Bart en Arno: gefeliciteerd!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>