Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto   | Fotonummer: c25e59
Archieffoto
Sport

Beker- en competitieronde bij Schaakvereniging DOT

Beek en Donk - Op dinsdag 8 januari is er zowel voor de competitie als de beker gespeeld. Voor de beker stond er voor groep A en groep B inhaalpartijen gepland.

In groep A speelden Jan en Maurice tegen elkaar. Deze partij was een regelrechte 'cowboy-partij' waar bijna alle schaakregels overboord werden gegooid. Na een geweldige misrekening was de partij al voor de 20e zet ten einde door opgave van Maurice.In groep B speelden Piet en Jef tegen elkaar. Deze partij werd door Piet gewonnen. Na deze twee partijen zijn alle 8 kwartfinalisten bekend. Op 5 februari gaan Jan en Johnny, Aloys en Harrie, Chris en Maurice en Thijs en Piet de strijd met elkaar aan voor een plaats in de halve finale.

Voor de competitie werden 3 partijen afgewerkt. André en Willy speelden remise en Johnny verloor na een stuk-verlies van Thijs. De partij tussen Aloys en Chris was van een ander kaliber. Aloys liet zijn geniale veelzijdigheid zien. Hij blunderde maar was daarna weer geniaal, blunderde weer en was daarna weer bijna geniaal, maar niet geniaal genoeg. Chris won uiteindelijk, maar door de vele wendingen leek Chris aan het einde het spoor helemaal bijster te zijn en duurde het wel erg lang voordat hij met zijn dame en toren de eenzame koning van Aloys had mat gezet.

De competitie uitslagen van 8 januari: Johnny - Thijs 0-1, André - Willy ½ - ½ en Aloys - Chris 0-1. Beker: Jan - Maurice 1-0 en Piet - Jef 1-0. Op 15 januari wordt de volgende ronde voor de competitie gespeeld.

Bij de schaakpuzzel in DeMooiLaarbeekKrant van 3 januari stond een foutieve opgave. De opgave moest zijn 'Wit speelt en behaalt voordeel'. Onze excuses hiervoor. In DeMooiLaarbeekKrant van 15 januari wordt de oplossing geplaatst.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>