Logo mooilaarbeek.nl
Nelly de Groot en Henk van der Zanden   | Fotonummer: ec83ca
Nelly de Groot en Henk van der Zanden (Foto: )
Algemeen

Hebben (oud-) Bavaria-medewerkers nog wat te vertellen?

Lieshout - Wel degelijk, volgens Nelly de Groot en Henk van der Zanden uit Lieshout. Op verjaardagsfeestjes borrelen de verhalen over het werk in de Lieshoutse brouwerij vanzelf op. Zeker na het nuttigen van enkele glazen gerstenat.

Verhalen met een lach of een traan
Het zijn mooie verhalen. Meestal met een lach en af en toe met een traan. Soms op het randje, soms er overheen. Hoe - met kleren aan - in de koelbak werd gesprongen om verkoeling te zoeken, hoe Sinterklaas zijn ronde deed door de fabriek… Deze en talloze andere anekdotes doen de ronde. Het Bavaria-personeel was en is één grote gezellige familie.

Boekje
Als bestuurslid van Heemkundekring 't Hof van Liessent is Nelly er op gebrand om die verhalen te verzamelen en te bewaren voor het nageslacht. Voor Henk van der Zanden, met zijn schrijfgroep van KBO-Lieshout, is het een leuke uitdaging om hierover te schrijven. "Bavaria heeft dan wel haar naam veranderd in Swinkels Family Brewers, feit blijft dat Bavaria al 300 jaar is gevestigd in Lieshout", zegt Nelly. "Eind maart wordt dat in Lieshout uitgebreid gevierd", vult Henk aan. "Bij die gelegenheid willen KBO-Lieshout en Heemkundekring 't Hof van Lieshout samen een boekje uitbrengen met grappige verhalen van (oud-)werknemers.

Oproep aan (oud-)werknemers van Bavaria
"Doe maar eens 'een boekje open' en deel die grappige verhalen met ons", lachen Nelly en Henk enthousiast. "Ook foto's zijn welkom!" Meld je verhaal, telefonisch of per e-mail, zo snel mogelijk aan bij Henk van der Zanden: e-mail: vdzanden@wxs.nl, tel: 06-51387319. Maak een afspraak als je je verhaal niet zelf schrijft. Een lid van de schrijfgroep komt langs om het verhaal op te tekenen en na te bespreken. Of Schrijf het verhaal van maximaal 300 woorden zelf en stuur dat per mail op, of stop het op papier in de bus bij Heemkundekring 't Hof van Liessent, Dorpsstraat 13, 5737 GA Lieshout. Inzenden is mogelijk tot zaterdag 16 februari.

Informatie over privacy en voorwaarden vindt u op de website van de heemkundekring: www.hofvanliessent.nl. Toch nog vragen? Bel of mail het bovenstaande contactadres.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>