Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 8eaa7f
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)
Evenementen

Teugelders en horeca samen op het Heuvelplein

Beek en Donk - Al enige tijd gonzen er geruchten in het Ganzendonckse dat het carnaval er dit jaar wat anders uit gaat zien dan tot nu toe geweest is. Er zijn nu concrete plannen om ook carnaval te gaan vieren buiten op het Heuvelplein. In het gemeentelijke beleid is al enige tijd geleden vastgesteld dat het Heuvelplein een zgn. 'beleefplein' mag worden waar allerlei activiteiten plaats mogen vinden die de Beek en Donkse samenleving zou moeten versterken.

De Stichting Dorpsevenementen neemt deze handschoen in samenwerking met Stichting de Teugelders van Ganzendonck nu op en presenteren een prachtige carnavalszondag die buiten op het Heuvelplein plaats gaat vinden. Het is de bedoeling dat de feestelijkheden rondom de optocht na vertrek (14.00 uur) vanaf het Piet van Thielplein plaats gaan vinden op het Heuvelplein. Direct bij de finish van de optocht kunnen alle deelnemers, bezoekers en sympathisanten meteen terecht op het carnavalesk versierde Heuvelplein. De prijsuitreiking van de carnavalsoptocht vindt buiten op het plein plaats en aansluitend ook de prijsuitreiking. Als klap op de vuurpijl wordt aansluitend een spetterende afterparty gehouden met artiesten van naam en faam.

Zo wordt de prijsuitreiking gepresenteerd door niemand anders dan de loco-loco's en wordt de afterparty muzikaal verzorgd door Mr. Bermuda die tot 22.00 uur het publiek de nodige adrenaline inspuit om de menigte plat te krijgen. Hiermee wordt gebroken met een jarenlange traditie om de prijsuitreiking als vanouds in het muziekcentrum Het Anker te organiseren. Met het oog op de (nabije) toekomst en de wetenschap dat Het Anker dan niet meer beschikbaar is, willen beide partijen de opmaat neer zetten om ook in de volgende jaren meer carnaval te gaan organiseren op het Heuvelplein. "Een uitgewerkt plan voor 2020 waarbij op meerdere aaneengesloten dagen carnaval gevierd gaat worden ligt klaar", zo laat Maarten Maas, interim-voorzitter van de carnavalsstichting weten. "Als de gemeente en ondernemers samen met ons de handen ineenslaan, is er veel mogelijk", vervolgt hij enthousiast. "Daarom is 2019 voor ons super spannend om samen met het carnavals minnend publiek te zien of dit jaar een succes zal zijn. Maar wij zien een carnaval wat meer buiten en op straat plaats vindt echt als een waardevolle aanvulling", vult Maas verder aan. Naast de activiteiten buiten op het plein blijven alle cafés en horecagelegenheden gewoon open zoals altijd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>