Logo mooilaarbeek.nl
Het Brabants Studenten Gilde   | Fotonummer: b18df3
Het Brabants Studenten Gilde (Foto: BSG)
Evenementen

Landdagen Brabants Studenten Gilde in Mariahout

Mariahout/Wageningen – De Wageningse studentenvereniging het Brabants Studenten Gilde van Onze Lieve Vrouw (BSG) doet op 12, 13 en 14 april Mariahout aan tijdens haar jaarlijkse Landdagen. Tijdens dit cultureel-maatschappelijke evenement, dat in samenwerking met de Mariahoutse bevolking wordt georganiseerd, ligt de nadruk op verschillende thema's die komen kijken bij het leven in een kleine gemeenschap én natuurlijk de Brabantse gezelligheid.

Al sinds 1926 een traditie
Het BSG is een studentenvereniging die al sinds 1926 opkomt voor de belangen van Brabantse studenten die elders in den lande studeren en wonen. Een traditie die de connectie met de geboorteprovincie sterk moet houden, is de organisatie van de Landdagen. Ondanks de sterke veranderingen die de vereniging sinds 1926 is doorgaan, zijn de Landdagen altijd een onderdeel van het BSG-programma geweest. Sinds collegejaar 1973-1974, toen de vereniging tijdens de Landdagen in Lieshout is heropgericht, is enkel de Wageningse tak van het BSG nog actief. Deze is inmiddels uitgegroeid tot de circa veertig man tellende vereniging die dit jaar naar Mariahout zal komen.

Een evenement voor jong en oud
Tijdens de Landdagen worden er activiteiten georganiseerd voor elke laag van de bevolking. Op vrijdagmiddag worden de Landdagen afgetrapt met een middag die speciaal voor de Mariahoutse basisschooljeugd wordt georganiseerd. 's Avonds is er een tweedelig programma voor volwassenen. Dit vrijdagavondprogramma zal beginnen met een thema-avond over een actueel agrarisch onderwerp. Vervolgens wordt verdergegaan met de Mariahoutse avond, waarbij aan de verschillende culturele verenigingen in Mariahout een podium wordt gegeven. Voor de Mariahoutse bevolking worden de Landdagen op zaterdag 13 april afgesloten met een feestavond.

Hulp gevraagd
Uiteraard kan een evenement als dit niet worden georganiseerd zonder medewerking van de Mariahoutse bevolking. We doen dan ook graag een beroep op uw medewerking en aanwezigheid. Om het contact tussen de Mariahoutenaren en de (aspirant-)leden van onze vereniging te bevorderen, zijn we op zoek naar gastgezinnen waar een aantal BSG'ers kan komen eten. Tevens zijn wij nog op zoek naar sponsoren om de activiteiten voor de bevolking mee te kunnen financieren. Onze ervaring leert dat de Landdagen alleen in samenwerking met het dorp succesvol kunnen verlopen.

Wilt u uzelf opgeven als gastgezin, sponsor, of heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan gerust een e-mail naar bsg@wur.nl. Meer informatie over de vereniging vindt u op www.hetbsg.nl. Houd ook DeMooiLaarbeekKrant in de gaten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>