Logo mooilaarbeek.nl
Andy Marcelissen   | Fotonummer: 965e53
Andy Marcelissen (Foto: www.tonpraatfotos.nl)
Carnaval

Sauwelavond heeft 'kampioenen' in huis

Beek en Donk - Het is de Sauwelcommissie van de Teugelders van Ganzendonck weer gelukt. Zij hebben een echte kampioen gestrikt voor de Sauwelavond op 16 februari.

Afgelopen vrijdag 11 januari werd Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer verkozen tot Brabants Kampioen Tonpraoten 2019. Volgens de jury was hij met zijn creatie 'De Uitvaart" de beste van acht finalisten. Andy Marcelissen werd de 52e kampioen die de begeerde wisseltrofee 'de Zilveren Ton' mocht ontvangen.

Maar liefst 21 tonpraters deden mee aan de voorrondes op 13, 14 en 20 november 2018 om uit te maken welke acht mee mochten doen aan de finale van het Brabants Kampioenschap. Die finale vond dus vrijdagavond plaats in een uitverkochte zaal Lavrijssen in Valkenswaard. Onder de acht finalisten bevond zich ook titelverdediger Berry Knapen, die al acht keer dit Kampioenschap had gewonnen. Andy Marcelissen (Raamsdonksveer) bemachtigde dus de eerste plaats. Rien van Genugten (St. Oedenrode) werd als 'Unne Dakloze' tweede. Berry Knaapen (Heeze) moest met 'De Goeroe' dit keer genoegen nemen met de derde plaats. Het publiek beloonde zijn sterke buut met de publieksprijs. Zowel Andy Marcelissen als Berry Knaapen staan dit jaar op 16 februari op het podium bij de 51e Sauwelavond van de Teugelders van Ganzendonck.

Kaarten voor deze Sauwelavond zijn te verkrijgen bij de Snuffelmarkt op het Heuvelplein en bij Café Zaal de Tapperij. Wees er snel bij want 75% van de kaarten is al verkocht en op = op.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>