Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7602de
Foto:
Senioren

KBO Lieshout leest, kient en beweegt

Lieshout - Seniorenvereniging KBO Lieshout houdt vrijdag 18 januari weer de bekende en gezellige KBO kienavond in het Dorpshuis. Kom kienen en win een van de prachtige prijzen. Iedereen is welkom. De zaal is open om 19.00 uur en om 20.00 uur beginnen ze met kienen. Na het kienen houden ze traditiegetrouw de loterij met mooie prijzen.

Koffie-uur
Op de laatste vrijdag van de maand, op vrijdag 25 januari, bent u weer welkom in de Hofkamer van Franciscushof, 'de gezelligste huiskamer van Lieshout'. Het Hofkamer Comité nodigt u uit om gezellig bij elkaar te zijn, wat te buurten, kennis te maken met nieuwe mensen en bestaande kontakten te verstevigen, bij een kopje koffie (tegen een geringe vergoeding). Gasten deze keer zijn de Dorpsondersteuners Suzan de Koning en Henrie Bouwmans. Zij komen u vertellen over wat ViERBINDEN allemaal voor u kan doen en zij geven graag antwoord op al uw vragen over WMO, zorg, welzijn, mantelzorg, dagbesteding, huisvesting, financiën, gezinsrelaties, vervoer en sociale contacten. Het kan over uzelf gaan, maar ook over iemand anders bij wie u betrokken bent.

KBO Lieshout Leesclub
Op donderdagmiddag 31 januari houdt de leesclub haar volgende bijeenkomst. Het boek dat gelezen wordt is: 'De nacht van de begijnen', van de schrijfster Aline Kiner. Het speelt zich af in het begin van de veertienden eeuw in Parijs. In die periode heerste Filips de Schone. De positie van de begijnen als zelfstandige vrouwen kwam erg onder druk te staan. Het boek is een echte aanrader! Plaats van bijeenkomst is Zonnehof van Franciscushof. Aanvang 14.00 uur.

Bewegen
Elke dinsdag- en vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur staat in de KBO Beweegtuin achter Franciscushof de fysiotherapeut of de sportcoach van de gemeente Laarbeek klaar om een uurtje lekker verantwoord te bewegen met senioren. Deelname is voor iedereen en is gratis. Gemakkelijk zittende kleding is voldoende. Inmiddels is de handfiets in de Beweegtuin vervangen door een betere versie waarvan ook gebruik gemaakt kan worden door mensen in een rolstoel, de airwalker is weer helemaal in orde en er zijn een aantal patronen op de grond aangebracht waarop oefeningen gedaan worden. De KBO beweeguren worden goed bezocht, steeds zo'n 15 á 20 deelnemers. Dus, kom ook eens meedoen.

Inloop
Iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur bent u van harte welkom in het Dorpshuis om kennis te maken met onze dynamische vereniging. Er zijn zoveel activiteiten, dus is er vast ook wat voor u bij. Kom gezellig op de koffie en laat u informeren en misschien aanmelden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>