Archieffoto
Archieffoto

Gelijkspel Flamingo's in pittig duel

Mariahout - Flamingo's senioren 1 speelde zondag 20 januari tegen ODIO. Daarvoor reisden de meiden af naar Millingen aan de Rijn.

Flamingo's had in het begin van de wedstrijd moeite om lekker te korfballen. ODIO had een hoog baltempo en begon fel aan de wedstrijd. Het was dan ook ODIO die de openingstreffer maakte. Gelukkig kon Flamingo's snel genoeg aanhaken, waardoor ODIO niet de kans kreeg om uit te lopen. Na het eerste doelpunt van Flamingo's gingen de aanvallen beter lopen en stond het verdedigend sterker. Na een 2-1 achterstand, neemt Flamingo's het over en lopen uit naar een 3-7 voorsprong. ODIO haakte net voor rust nog even aan, waardoor de ruststand 5-7 was in het voordeel van Flamingo's. Na rust gaat het spel gelijk op en daarmee ook de stand. Flamingo's heeft moeite om de leiding te nemen en laat ODIO weer lekker in de wedstrijd komen. Daardoor groeide het vertrouwen van ODIO en kwamen zij makkelijker tot scoren dan Flamingo's. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kwam ODIO zelfs op een voorsprong. 12-11 in het voordeel van ODIO. Flamingo's voelde tijdsdruk, waardoor het spel niet meer liep zoals voorheen en er nog maar weinig kansen werden gecreëerd. ODIO maakte daar gretig gebruik van. In de allerlaatste 30 seconden van de wedstrijd kreeg Flamingo's nog één kans. Sanne Schepers staat op een verre afstand, maar scoort. De wedstrijd eindigde daarmee in een 12-12 gelijkspel.

Volgende week speelt Senioren 1 om 14.40 uur in de Klumper in Lieshout tegen DOT 1.