Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Ergotherapeute te gast bij Alzheimercafé

Laarbeek/Gemert - Tijdens het eerste café van dit jaar, op 8 januari, was notaris Harry van Rooij te gast. Hij vertelde over het levenstestament en waarom het zo belangrijk is om zaken vroegtijdig goed te regelen. Met een levenstestament machtig je iemand om formele handelingen voor je te mogen verrichten in geval je zelf niet meer wilsbekwaam bent.

Wilsonbekwaam wil zeggen dat je het gevolg van je eigen handelingen, situatie of beslissing niet meer kunt overzien. In een levenstestament bepaal je wie op dat moment voor jou mag optreden als gespreksvoerder bij artsen en mag handelen bij bv. de notaris en bank. In gesprekken is het aan de notaris zelf om te bepalen of de cliënt die voor hem zit wilsbekwaam is. Acht de notaris degene die voor hem zit niet wilsbekwaam dan kan de verkoop van een huis bv. niet doorgaan en moet daarvoor eerst de gang naar de rechter gemaakt worden. Met het goed en tijdig regelen van een levenstestament kunnen veel kosten en leed bespaard worden. Voor het verkrijgen van meer informatie over het levenstestament kunt u altijd contact opnemen met de notaris en een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Op dinsdag 12 februari is het volgende Alzheimercafé en op die avond is het thema: Hoe kom je zinvol de dag door? Hoe blijf je zolang mogelijk de dagelijkse dingen doen en welke hulpmiddelen kunnen je daarbij helpen? Wat kun je buitenshuis gaan doen en doe je dat samen of alleen? Wat zijn hier in Gemert-Bakel en Laarbeek de mogelijkheden? Gastspreekster op deze avond is ergotherapeute Rosalie Schaap.

Net als altijd is de salon van De Eendracht, St. Annastraat 60 in Gemert, geopend vanaf 19.00 uur. U wordt hartelijk ontvangen door de gastvrouwen die u een gratis kopje koffie of thee schenken. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie over het café of de thema's kunt u contact opnemen met Wilma van Grinsven, tel. 06-40944887, wilma.vangrinsven@legroep.nl of Henrie Bouwmans, tel. 06-11518194, hbouwmans@vierbinden.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>