Logo mooilaarbeek.nl
Archieffoto   | Fotonummer: cbe770
Archieffoto (Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D))
Algemeen

Project Samen gaat het derde jaar in

Beek en Donk - Ruim twee jaar geleden zijn een aantal fanatieke Beek en Donkenaren gestart met het project 'Samen'. Project Samen in Beek en Donk is kort samengevat een project wat jongeren met ouderen verbindt. Kinderen van school 't Otterke worden op dit moment dichterbij de bewoners van de Regt en andere senioren in de omgeving gebracht. Dit doet een werkgroep door allerlei thema's tussen kinderen en ouderen bespreekbaar te maken.

Inmiddels is ook het project Samen in Lieshout gestart tussen kinderen van het Klokhuis en senioren in Lieshout.

Medio vorig jaar is in Beek en Donk het project over de oorlog afgerond met een prachtige tentoonstelling in de Regt. Ook dit jaar zijn er weer een aantal projecten waar de kinderen van de school de senioren ontmoeten. Naast het samen werken in de kleine tuin die achter de recreatiezaal van de Regt gerealiseerd is nemen de kinderen van 't Otterke deel aan twee ontspanningsmiddagen met senioren van de Regt. Er wordt samen gesjoeld en gekiend voor leuke prijzen. Ook zijn de senioren o.a. van KBO Beek en Donk te gast bij de jaarlijkse afsluitende musical van 't Otterke maar dat vindt plaats in juni.

Op vrijdag 1 februari is door de projectgroep de samenwerking gezocht met de stichting Dialectenfestival die één keer per twee jaar een dialectenfestival organiseren in Lieshout. Samen met Tonny van de Graft zanger en gitarist van de Beek en Donkse groep Waizennutmar gaan zij in de recreatiezaal van de Regt een spelmiddag over het Brabant dialect organiseren. Groep 8 van 't Otterke is aanwezig alsmede de opa's en oma's van deze kinderen. Verder hebben ze ook de senioren van de Regt uitgenodigd maar zijn ook andere senioren van harte welkom.

De activiteit vindt plaats van 14.00 tot 15.15 uur in de Regt en iedere senior van Beek en Donk is bij deze van harte uitgenodigd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>