Logo mooilaarbeek.nl
De dames van het team 'Zorg en Welzijn'   | Fotonummer: fa7bc1
De dames van het team 'Zorg en Welzijn' (Foto: )
Algemeen

Koffie uurtje Huiskamer van Lieshout over 'Zorg en Welzijn'

Lieshout - Tijdens het koffie uurtje op vrijdag 25 januari (laatste vrijdag van de maand) wordt er aandacht besteed aan het thema 'Zorg en Welzijn'. Belangstellenden zijn welkom vanaf 10.00 uur in de huiskamer van Lieshout in Francicushof. Medewerkers van ViERBINDEN en de Levgroep (Leven en Verbinden) zijn uitgenodigd om te vertellen over hun ervaringen en taken die ze verrichten.

Stichting ViERBINDEN
ViERBINDEN heeft in iedere kern van Laarbeek een dorpsondersteuner werkzaam. Een dorpsondersteuner doet wat het woord al doet vermoeden: hij of zij ondersteunt de inwoners in het dorp. Als bewoners vragen of ideeën hebben of ergens zelfstandig niet uitkomen of in vastlopen, kan de dorpsondersteuner hun verder helpen. Dit kan gaan om vragen binnen verschillende onderwerpen, zoals vrijwilligerswerk, mantelzorg, maatjes, opvoedingsondersteuning, voorzieningen bij het ouder worden, ruzie in de buurt, praktische vragen, etc. Eigenlijk alle vragen op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid. Samen met de bewoner gaat de dorpsondersteuner op zoek naar een gepaste oplossing. De dorpsondersteuner zoekt in eerste instantie hulp in de omgeving van de bewoner: wellicht kan uw familie, buren, of vereniging iets voor u betekenen? Dat heeft altijd de voorkeur. Als het om complexe problemen gaat en het niet anders kan, verwijst de dorpsondersteuner door naar formele hulpverlening zoals maatschappelijk werk, wijkverpleegkundige of WMO-consulent. Dorpsondersteuner Suzan de Koning en ouderenwerker Henrie Bouwmans zullen hierover vertellen.

Levgroep
Maatschappelijk werkers Iris Haak en Desi Kardinaal, komen vertellen over wat de Levgroep doet en wat zij voor de inwoners van Laarbeek kunnen betekenen. De Levgroep is een welzijnsorganisatie en bestaat in Laarbeek onder andere uit het algemeen maatschappelijk werk en het sociaal raadslieden werk. Door omstandigheden ontstaan soms problemen. Dat hoort bij het leven. Maar als u er zelf niet uitkomt en ook anderen kunnen u niet helpen, dan kunt u gebruik maken van de hulp van het algemeen maatschappelijk werk. De maatschappelijk werker is opgeleid om mensen met problemen weer op weg te helpen. Samen gaat u op zoek naar oplossingen of mogelijkheden om beter met uw situatie om te gaan. Het kan gaan om bijvoorbeeld relatieproblemen, financiële problemen, echtscheidingen, eenzaamheid, verwerkingsproblemen, psychische problemen etc.

U bent van harte welkom in de huiskamer van Lieshout, vrijdag 25 januari om 10.00 uur. De koffie staat klaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>