Logo mooilaarbeek.nl
Peter Bussers   | Fotonummer: c84ddc
Peter Bussers (Foto: Mark Barten)
VIDEO Sport

Peter Bussers: "Ik wil mensen raken met mijn verhalen"

Beek en Donk – "Noem me maar een echte cijfergek, een voetbalgek", steekt Peter Bussers zijn verhaal van wal. De bijna 50-jarige Beek en Donkenaar is al jarenlang druk in de weer met verschillende voetbalwebsites, want dat doet hij hét liefst; schrijven over voetbal.

Al ruim een decennium lang is Peter de spil in het web van befaamde (amateurvoetbal)websites. Zijn website www.livescorezuidii.nl leverde Peter veel volgers en contactpersonen op. De website was in de lucht om mensen te voorzien van tussenstanden in het amateurvoetbal. Hoewel Peter begon met het bijhouden van één klasse, waar Sparta'25 in actief was, werd de vraag al snel groter. "Er degradeerden dat jaar twee teams en zij klopten bij mij aan met de vraag of ik het in hun nieuwe klasse ook niet bij kon houden." En zo geschiedde. Peter ging het nieuwe seizoen in met liefst 8 verschillende klassen en hield de score bij van 96 clubs. "In die tijd was er nog geen Whatsapp, alles ging per sms. Bij iedere vereniging had ik een contactpersoon. Afgesproken was dat de thuisploeg altijd de stand doorgaf. Tussen 14.00 en 16.30 uur kreeg ik iedere zondag wel 300 sms'jes binnen!"

Peters website groeide al snel uit zijn jasje door overweldigend succes. Peter besloot op zoek te gaan naar meer. "Ik wilde het uitbreiden met voetbalnieuws, maar dat zou te veel werk voor mij alleen zijn. Toen de vraag ook vanuit Limburg kwam om daar livescores op te richten, kwam ik terecht bij de voetbalwebsite www.indewandelgangen.com. Destijds opgericht door 3 jongens uit Roermond." Livescore werd geïntegreerd in de website van 'In de Wandelgangen' en een nieuwe samenwerking was geboren. "Toen ging het heel snel en hard. De website kon af en toe zelfs de bezoekersaantallen niet verdragen, waardoor de site uit de lucht vloog. Van 300 sms'jes ging ik naar 600-700 sms'jes op een middag. Voor die site heb ik ook veel verhalen geschreven. Niet alleen over zondag, maar veel rakende verhalen, ook over vroeger. We zijn zelfs een samenwerking aangegaan met TV Limburg. Daar ben ik eens op televisie geweest (zie fragment hieronder), maar er ging te veel tijd in zitten. Ook Omroep Brabant heeft eens gebeld om me een dag te volgen." Volgens Peter kostte het succes van die site hen uiteindelijk ook de kop. Het werd te groot.

Tekst gaat verder onder de video

De hobby van Peter vulde een groot deel van zijn vrije tijd. Zo was hij op zondag vaak om 7.00 uur in de ochtend al bezig. Om 22.00 uur 's avonds (en soms nog wel eens later) sloot hij de computer af. Peter wil dat dingen goed gebeuren, op de manier zoals hij het voor ogen heeft. Als zijn zaakjes ooit nog niet op orde waren zondagavond laat, dan stond hij op maandag al rond de klok van 4.00 uur op. "Zodat mensen maandagochtend nog alles zouden zien, de juiste scores, doelpuntenmakers, etc. Ik heb mezelf vaak weggecijferd, je moet echt gek zijn om dit te doen en toevallig ben ik dat…" vertelt een lachende Peter.

Door de jaren heen heeft Peter veel voor het amateurvoetbal betekend met zijn verschillende websites. "Ik heb een naam opgebouwd in de voetbalwereld. Ik heb heel veel contacten overgehouden en ben regelmatig uitgenodigd op feestavonden of bij wedstrijden van amateurclubs in de regio." Daarnaast kon Peter interviews doen met bekende personen in de voetbalwereld zoals René Meulensteen, Pol van Boekel, acteur en PSV-fan Frank Lammers, Wiljan Vloet en Jean-Paul Seijs om er maar een paar te noemen.

Inmiddels heeft Peter weer zijn eigen website en ondersteunt hij zo nu en dan nog enkele grotere amateurvoetbalwebsites. Via www.peterbussers.nl/superelf kunnen mensen meedoen aan een eredivisiespel dat door Peter is uitgewerkt. Daarnaast doet hij wat hij altijd al het liefste deed: schrijven. Op dit moment volgt hij alles over de senioren van Sparta'25. Of het nu om het 8e elftal gaat, de vrouwen of het vaandelteam, het maakt Peter niet uit. "Ik haal alles aan wat interessant is. Ik maak foto's video's, leg veel contacten. Ik ga zelf achter het nieuws aan. Ik wil niet wachten tot het ergens verschijnt. Statistieken, historie, alles omdat ik het leuk vind, ik ben cijfergek en voetbalgek. Van een amateur, door een amateur en met het hart geschreven. Het is mijn hobby."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>