Logo mooilaarbeek.nl
De Michaëlkerk   | Fotonummer: fbaccb
De Michaëlkerk (Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk))
Algemeen

Helmonds Slavisch Koor in Michaëlkerk

Beek en Donk - Traditiegetrouw verzorgt Helmonds Slavisch Koor een muzikale bijdrage aan de eucharistieviering (H. Mis) in de Heilige Michaëlkerk te Beek en Donk. Deze heilige mis is op 10 februari om 11.00 uur.

Helmonds Slavisch Koor heeft in zijn repertoire zowel liturgische koorzang als volks- en koormuziek uit de Slavische landen opgenomen. Het koor verzorgt dan ook regelmatig Eucharistievieringen in goede samenwerking met de parochiemedewerkers ter plaatse. De liederen zijn gebaseerd op de Russisch-orthodoxe liturgie en bevatten de dezelfde boodschap als de traditionele Latijnse en Nederlands kerkmuziek. Na afloop van de viering verzorgt Helmonds Slavisch koor nog een miniconcertje en kunnen de aanwezigen, die daar prijs op stellen of nieuwsgierig zijn naar de liederen en de zang van het koor, geheel vrijblijvend blijven luisteren. Het geheel staat onder leiding van Antoine van Wanrooy, die meer dan 25 jaar het koor dirigeert en bij de volksmuziek het koor begeleidt op zijn accordeon. Hij is zowel als dirigent en als accordeonist afgestudeerd aan het conservatorium en stuwt het koor met passie naar mooie koorzang.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>