Afbeelding

Februari is volksdans-probeer-maand

Algemeen Senioren

Lieshout - Vind je het belangrijk om ook 's winters een beetje te bewegen en heb je dan niet altijd zin om te wandelen of fietsen? Heb je ook gelezen dat je je lichaam en geest flexibel moet houden? Vind je het leuk om met anderen samen iets te ondernemen en na afloop gezellig koffie of thee te drinken?

Dan is de volksdansgroep precies wat je zoekt! Zij zijn een actieve, open en sociale club, waar de mensen elkaar (soms al heel lang) kennen en na afloop gezellig blijven napraten. Er wordt gedanst onder de deskundige leiding van danslerares Wies, die alles eerst duidelijk voordoet en daarna iedereen individueel en geduldig begeleidt. De grijze hersencellen worden aangesproken bij het aanleren van de danspassen en hun volgorde, de beenspieren doen hun best bij het stappen en lopen.

Dit alles wordt begeleid door sfeervolle, fijne muziek uit vele landen: Engeland, Griekenland, Israël, Duitsland, Bulgarije, Roemenië, etc. Het tempo is rustig en wordt aangepast aan het kunnen van de deelnemers.

De volksdansgroep wil je over de drempel helpen, zodat je ervaart hoe fijn het is om met anderen op een sfeervolle en gezellige manier aan je conditie te werken. Kom gerust een keertje binnenvallen, je hoeft niet per se vooraf te bellen. Iedere donderdagmiddag van september tot en met mei wordt er gedanst in de kleine zaal van het Dorpshuis Lieshout, van 14.00 tot 15.30 uur. Je mag rustig een paar keer op proef meedoen, om te kijken hoe het je bevalt. Je bent van harte welkom. Graag tot ziens op donderdagmiddag!