Gezellige vrijgezellenavond boerenpaar Teugelders

Algemeen Carnaval

Ganzendonck - Boer Tinus en boerin Sientje zijn voornemens om met de carnaval in 'de onecht' te trouwen. Maar voor het zover is moest er toch eerst een vrijgezellenavond gehouden worden. De boer en boerin wisten niet wat er te gebeuren stond.

Het boerenpaar van vorig jaar, Willem en Frieda, haalden hen op. Tinus moest zijn aanstaande boerin in de kruiwagen van Donk naar Beek vervoeren. Bij Pluk werd een pannenkoek gebakken. In de Muziektuin wachtte een delegatie van het Sint Antoniusgilde het paar op om hen onder tromgeroffel naar de gasten te begeleiden. Onder die gasten bevond zich een aantal leden van CV de Heikneuters. In Café Zaal de Tapperij wachtten de heren Sientje op en bij Café Thuis ontvingen de dames boer Tinus. Het boerenpaar bracht een mooie vendelgroet waarna iedereen binnen verder feestte. Beiden werden in een mooie overall gehesen, waarop getekend en geschilderd mocht worden. Ondertussen werden de vriendenboekjes ingevuld en kregen Tinus en Sientje de opdracht om een lied of gedicht te maken voor hun aanstaande.

Daarna vertrok het hele gezelschap naar Café Zaal van de Burgt, waar het feest verder moest gaan. Maar eerst kwamen er 2 bezwaren uit de zaal. Dus gaat niet iedereen zomaar akkoord met de voorgenomen trouwerij. Nadat het paar, onder toeziend oog van Prins Luuk XLVII, de akte van ondertrouw tekende, werd er op de muziek van DJ Hansie flink gefeest tot in de nachtelijke uren.

Boer Tinus, boerin Sientje en alle aanwezigen kunnen terugkijken op een geweldige vrijgezellenavond! De boerencommissie bedankt iedereen hiervoor, speciaal boer Willem, boerin Frieda en het Sint Antoniusgilde.