Ringmussen, een andere soort dan de meer bekende huismus.
Ringmussen, een andere soort dan de meer bekende huismus. Fotowerkgroep Kiek Nou

Vogelvriendelijk Tuinadvies ook mogelijk in Laarbeek

Algemeen Natuur

Laarbeek - Heeft u een huis gekocht en wilt u uw tuin vogelvriendelijk inrichten, of wilt u uw eigen tuin aantrekkelijk(er) maken voor vogels, maar weet u niet wat u wel en niet moet doen? Dan kan Vogelbescherming u helpen.

Deskundig advies
Vrijwillige Tuinvogelconsulenten van Vogelbescherming komen speciaal bij u langs voor het geven van advies bij het inrichten van een vogel- en natuurvriendelijke tuin.

Vogels hebben uw hulp nodig
Kijk eens goed om u heen. Valt het niet op dat er steeds minder groen aanwezig is waar vogels, insecten en andere dieren zich thuis voelen? Door het drukke bestaan van iedereen worden tuinen strak aangelegd, met houten schuttingen, veel verharding en weinig begroeiing. Onder het motto: zo weinig mogelijk onderhoud. Vogels vinden in een kale, strakke tuin echt niet wat ze nodig hebben om te overleven. Met als gevolg: steeds minder vogels in de directe omgeving en dat is heel jammer.

Met de campagne 'Elke tuin een vogeltuin' die Vogelbescherming is gestart willen zij meer mensen laten genieten van vogels om zich heen, maar ook bewust laten worden dat vogels de aandacht nodig hebben.

Wat is een vogelvriendelijke tuin?
Een vogelvriendelijke tuin is gelijktijdig een natuurvriendelijke tuin waar vogels voldoende voedsel, schuilplaatsen en nestgelegenheid vinden. Een tuin met veel variatie in opbouw, zoals rijk bloeiende insectenlokkende planten, heggen, bomen en struiken met zaden en bessen, een natuurlijke vijver, niveauverschillen d.m.v. insectenmuurtjes of een pergola. En dat kunt u ze allemaal geven, zelfs in de kleinste tuin zijn mogelijkheden. Hoe meer vogels uw tuin opzoeken, des te meer valt er voor u te genieten.

Contact
Wilt u uw tuin vogelvriendelijk maken en wilt u daarbij deskundig advies van een tuinvogelconsulent bij u in de buurt? Vraag het tuinadvies dan aan op: www.vogelbescherming.nl. Binnen twee weken neemt een van de consulenten dan contact met u op. De kosten voor dit advies zijn €40,00. Leden van Vogelbescherming betalen €25,00.