Gelijkspel voor Flamingo's

Mariahout - Senioren 1 trad zondag aan tegen VIOS uit Ottersum. De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Flamingo's mistte open kansen en de verdediging liet in de beginfase van de wedstrijd wat steekjes vallen, waardoor het vertrouwen van VIOS groeide.

Na 10 minuten stond het 1-1 op de klok. Flamingo's bleef daarna veel mooie kansen missen, maar liep na 16 minuten spelen toch uit naar 4-1 voorsprong. VIOS bleef gevaarlijk en kreeg ook veel kansen om te scoren. Flamingo's moest hard werken om het verdedigend dicht te houden. Ruststand was 6-3 in het voordeel van de dames uit Mariahout. Na de rust was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Iedereen werkte hard, hielp elkaar vooruit en coachte elkaar goed. VIOS gaf echter ook niet op en bleef sterk spelen. Flamingo's bleef lang op voorsprong. VIOS kwam wel tot scoren, maar Senioren 1 hield ze op een veilige afstand. Nadat Flamingo's met 11-6 voor stond, gingen ze slordiger spelen en speelden vooral aanvallend een moment zwakker. VIOS maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde 2 keer, waardoor de voorsprong voor Flamingo's kleiner werd. Met nog 6 minuten op de klok was VIOS scherper dan Flamingo's en liep steeds meer in. In de laatste minuut kregen ze een strafworp die ze scoorden. Daarmee maakten zij de stand gelijk, waardoor het 11-11 werd. Een zuur verloren punt voor Senioren 1 die de koppositie nu moet delen met ODIO. Volgende week speelt Senioren 1 om 10.15 uur tegen Spoordonkse Girls in Oirschot.

Zondagteam speelt sterk, maar verliest
Het zondagteam speelde zondag tegen Oxalis. Met een gewijzigde opstelling begon het zondagteam aan de wedstrijd. Deze werd vrij snel door Flamingo's geopend. Oxalis liet zich niet kennen en gaf telkens een antwoord, waardoor Flamingo's niet de kans kreeg om uit te lopen naar een veilige stand. Vooral het verdedigende spel van het zondagteam was zeer sterk en effectief. Oxalis wist het moeilijk op te lossen. In de rust werd er noodgedwongen een aantal keer gewisseld. Er kwamen onder andere twee A-speelsters in, die direct aanvallend spel durfden te laten zien en zich ook verdedigend van een goede kant lieten zien. Helaas was Oxalis in de slotfase scherp en rondde kansen goed af, waardoor zij hun achterstand goed konden maken en zelfs voor kwamen staan. Flamingo's kon in de laatste minuten helaas niet meer scoren, waardoor zij genoodzaakt waren hun verlies te erkennen. Jammer, want met het goed gespeelde spel was één punt minstens terecht geweest. Op zondag 10 februari speelt Flamingo's tegen Rooi 2 in De Streepen in Sint-Oedenrode. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 12.45 uur.