Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f28a71
Foto: Jan Jansen
Carnaval

Betonnen Heikneuter toch geplaatst

Mariahout – Carnavalsvereniging de Heikneuters uit Mariahout kon afgelopen week opgelucht adem halen toen tijdens de ceremonie van 'Het plaatsen van de betonnen Kneuter' het originele exemplaar toch nog boven water kwam.

Sneeuw, hout of toch een kneuter van beton?
De betonnen Heikneuter van de Mariahoutse carnavalsvereniging was al sinds december verdwenen. Prins Tom d'n Urste leek op de vooravond van de ceremonie 'Het plaatsen van de Kneuter' van de nood een deugd te maken. Met de vers gevallen sneeuw boetseerde hij een sneeuwpop en toonde zichzelf met het exemplaar op de sociale media. "Sneeuw is een spelbreker voor de NS en het verkeer in Nederland", aldus de prins, "maar sneeuw biedt een oplossing voor CV de Heikneuters. Mocht de Kneuter vanavond niet terecht zijn, heb ik nog altijd deze Sneeuwkneuter achter de hand." Toch was bij aanvang van de ceremonie de Sneeuwkneuter gesmolten en leek het erop dat de vereniging zich met een plat houten exemplaar moest behelpen.

Opdrachten in de tent
Freek Leenders en de gebroeders Raaijmakers met het Kneutervervoer vervoerden daarom de houten plank met daarop een afbeelding van 'de Kneuter' van Bernadettestraat naar Mariastraat. De 150 meter langs grot en kerk was, voor de heren een koud kunstje. Nadat het houten exemplaar geplaatst was nodigde ceremoniemeester Hein Gilsing alle aanwezigen uit om mee naar de tent te gaan die bij familie van den Bogaard achter in de tuin stond. Eenmaal binnen kwam 'de aap uit de mouw' en bleek de vriendengroep de betonnen Kneuter in bezit te hebben. Voor een barbecue, worstenbroodjes en een aantal opdrachten voor en door prins en adjudant zou de 'echte' Kneuter weer teruggebracht worden. Na een prinselijk optreden in bijzondere kledij en het zingen van het 'Kneuterlied' kon het hele gezelschap zich buiten de tent begeven, waar de betonnen Kneuter zijn opwachting maakte.

Ja, hij leeft nog
Ongehavend werd de betonnen Kneuter op de plek getakeld waar hij tijdens carnaval hoort te staan. Nadat alle plichtplegingen buiten achter de rug waren, kon in de tent het feestje tot in de kleine uurtjes doorgaan. De 57-jarige vereniging heeft er met 'Het plaatsen van de Kneuter' een bijzonder evenement bij. In de feesttent, gevuld met veel jongeren en een vrolijk blazende kapel 'De Grottendorfers', werd dan ook het Kneuterlied uit volle borst meegezongen. Terwijl DeMooiLaarbeekKrant via 't Ginderdoor het moeilijk bereikbare Mariahout verlaat, passeert een tractor met lege oplegger. Gaat deze richting Mariastraat? Dit verhaal zal waarschijnlijk wel weer een staartje krijgen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>