Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 6f8b6f
Foto: Theo Schepers
Carnaval

Eerste Ganzekwekavond een groot succes

Ganzegat - In de tjokvolle sporthal van de Dreef, door de leden van Stichting Carnaval Ganzegat vrijdagavond in een recordtijd omgetoverd tot een sfeervolle feesttempel, beleefde Ganzegat zaterdagavond opnieuw een kwekavond die tot volle tevredenheid stemde.

Amusement en kletsers van hoog niveau stonden garant voor meerdere uurtjes lachen, gieren en brullen en natuurlijk meezingen. Met zowel good old DVO, de verrassingsact van de Dörpels, de vriendenclub van prins Willian I, als de professionals van Huhum. Prins Willian I maakte in zijn welkomstwoord meteen excuses voor zijn motto:" Niemand sti boitenspel,"want de belangstelling voor deze avond bleek zo groot te zijn dat veel van zijn onderdanen geen kaartje hadden kunnen bemachtigen. Kletser Peter van der Maas onthulde als lakei de geheimen van het Koninklijk Hof, zijn college Dirk Kouwenberg verkocht als automonteur auto's, ook die zonder lampen, want dat stond duidelijk in de advertentie: Mist lampen voor en achter. Geweldenaar Rob Scheepers, niet voor niks drager van 4 zilveren narrenkappen, deed als Fokke van de dierentuin, een boekje open over het wel en wee van zijn dieren. Het was bij hem een zoo(i)tje want hij had geen overzicht meer. Te veel dieren, alleen al meer dan 700 fruitvliegjes. De verzorging ontbrak ook want kraanvogels moet je in de winter dichtdraaien, anders bevriezen ze. Brabants kletskampioen Andy Marcelissen, bewees opnieuw een woordkunstenaar van de bovenste plank te zijn. Als uitvaartverzorger 'Zand erover of de fik erin' balanceerde hij op de randen van de taal en wist hij het publiek regelmatig op het verkeerde been te zetten in een onnavolgbare reeks humoristische woordspelingen. Zijn slachtoffer Wil Krikke had het nogal bont gemaakt bij de vrouwtjes en daar deed Andy een boekje over open. Prins Willian I benoemde oud-onderwijzer Joost Martens tot opperganzentrekker 2019 vanwege zijn jarenlange verdiensten voor het Aarlese carnaval, vooral bij de jeugd. Hij mag carnavalszaterdag na de officiële opening door de burgemeester, het ganzentrio op de Kouwenberg bevrijden van de kurk en daarmee carnaval 2019 voor het dorp openen. De prins had nog meer verrassingen, namelijk een gouden ganzenei voor Patrick Bruinsma, vanwege zijn jarenlange verdiensten voor het Aarlese carnaval als bestuurslid van de Stichting en actief lid in meerdere commissies. De avond werd muzikaal opgeluisterd door de Ganzegatse hofkapel onder leiding van Stan Beekmans. Natuurlijk ontbreken in het Aarlese carnaval de enthousiaste dansmarietjes en narren niet, want de artiesten in Aarle worden met alle egards over de catwalk naar het podium begeleid en de meiden mogen het publiek ook nog vermaken met een paar dansen. Grootvorst en opperspreekstalmeester Erik van der Velden praatte de avond vakkundig aan elkaar.

Ganzegat kijkt uit naar de tweede avond op zaterdag 15 februari met onder meer Striepke Veur en de kletsers Jan Strik en Frank Schrijen. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar snoeperij Jantje of via de site www.ganzegat.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>