Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9da0a9
Foto: Johan Maas
FOTO'S Fotoseries

Wervelende bonte avond door en voor Mariahout

Mariahout – Het Buurthuis was afgelopen zaterdag 'the place to be' met diverse optredens van creatieve Mariahoutenaren, die de draak staken met alles en iedereen, met de plaatselijke supermarkt als terugkerend thema.

Mariahout in de hoofdrol
Carnavalsvereniging De Heikneuters mag samen met prins Tom trots zijn op de Heikneuters en Heikneuterinnekes die de kletsavonden tot een succes maken. Alle avonden zijn uitverkocht en niet geheel onterecht. Ook dit jaar is het programma zo divers dat Mariahout eigenlijk geen gast-tonpraters nodig heeft. Mariahout doet het gewoon zelf. Hele families zetten, soms letterlijk, hun beste beentje voor. Bijna vijfentwintig dansmariekes dansen in verschillende leeftijdsgroepen hun nummers en blaaskapel 'De Grottendorfers' blaast tussen de bedrijven door een vrolijk nummertje mee. Alsof de duvel ermee speelt is de presentatie in handen van Albert en Hein (Van den Bogaard en Gilsing), maar toch komt regelmatige de naam van de plaatselijke supermarkt naar voren. Grapjes worden gemaakt in de traditie van de kletsavonden. "Een kletsavond is niet compleet als er geen grapjes zijn gemaakt over de lengte van de voorzitter van CV de Heikneuters", lacht een Heikneuter. "en als we Gerrie van den Broek niet bij een urinoir gezien hebben." Voor de trouwe bezoekers is het een feest der herkenning.

Lees donderdag het hele verslag in DeMooiLaarbeekKrant. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>