Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 142a84
Foto:

Roel Janssen neemt deel aan 'Groot Verzet Tegen Kanker'

Beek en Donk - Ieder jaar weer zijn er inwoners uit Laarbeek actief voor het goede doel, zo ook dit jaar. Waar in de afgelopen jaren vaak de Alpe d'Huez wordt beklommen voor KWF, fietst Beek en Donkenaar Roel Janssen dit jaar de Mont Ventoux. Roel nam vijf jaar geleden deel aan Alpe d'HuZes en fietste toen zes keer de berg op en af. Nu heeft Roel zich met zijn zakenpartner ingeschreven voor het evenement Groot Verzet Tegen Kanker van Stichting Mont Ventoux. Deze stichting haalt geld op voor zowel het KWF als voor kanker gerelateerde organisaties zoals inloophuizen.

"In 2003 is mijn schoonvader op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker", vertelt Roel. "In juni 2014 heb ik meegedaan aan het evenement Alpe d'HuZes. Het was een hele zware opgave destijds. Maar ik wilde koste wat het kost mijn schoonvader eren en een steentje bijdragen aan de medische wereld om kanker voorgoed te verbannen. Want wat is het toch een vreselijke ziekte waar veel te veel mensen mee te maken krijgen."

Pech
Roels team haalde destijds een geweldig groot geldbedrag op voor het KWF, wat hen een zeer goed gevoel gaf. "Opgeven was toen, en is ook nu voor mij, geen optie. Begin dit jaar kreeg ook mijn schoonmoeder te horen dat zij alvleesklierkanker heeft. Je vraagt je dan af: hoeveel pech kan een gezin hebben? We weten wat ons dit jaar te wachten zal staan, een oneerlijke strijd tegen een vreselijke ziekte die kanker heet. En juist voor deze kankersoort zijn de prognoses somber", vertelt Roel.

De Beek en Donkenaar gaat de beklimming aan met zijn zakenpartner Erik Jansen uit Helmond. Roel: "Erik heeft vorig jaar aan den lijve ondervonden wat de ziekte kanker betekent; zijn schoonvader verloor toen de strijd tegen kanker. Maar is het wel een strijd? Als je het mij vraagt heeft het te maken met geluk of pech." Erik en Roel besloten daarom dan ook om zich samen dit jaar weer in te zetten voor het goede doel. "Wij hebben ons als team ingeschreven bij de Stichting Mont Ventoux. Deze stichting is in 2007 opgericht in de provincie Drenthe. Hun evenement luidt Groot Verzet tegen Kanker. Met een groot verzet fietsen wij op 6 september 2019 de Mont Ventoux op."

Roel en Erik zullen hun steentjes bijdragen aan het verbannen van de vreselijke ziekte. "Voor mijn schoonmoeder is het te laat, maar voor vele anderen mogelijk niet. Ook binnen Laarbeek en Helmond zijn vele voorbeelden bekend mensen die aan deze vreselijke ziekte zijn overleden én die hiertegen nu nog vechten. Ook voor hen zullen wij deze uitdaging uiteraard uitgaan", vertelt de Beek en Donkenaar.

Team uitbreiden of sponsoren
Het team bestaat nu nog uit twee personen. De twee zouden het fijn vinden als meer personen zich zouden willen aansluiten bij hen. "Wij streven ernaar om ieder jaar met een team mee te doen aan dit – in tegenstelling tot Alpe d'HuZes – kleinschalige evenement. Mensen, die ook graag een steentje willen bijdragen aan dit fantastisch goede doel en in groepsverband of als begeleiding van het team mee willen doen aan Groot Verzet tegen Kanker kunnen hun interesse kenbaar maken via mijn persoonlijke pagina https://www.grootverzettegenkanker.nl/roeljanssen."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>