Logo mooilaarbeek.nl
Een kunstwerk van Henny van den Hurk    | Fotonummer: 577b1c
Een kunstwerk van Henny van den Hurk (Foto: )

Goen van Moorsel en Hennie van den Hurk opnieuw in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Voor de derde keer, maar zeker geen herhaling; Goen van Moorsel en Hennie van den Hurk in 't Oude Raadhuis. De expositie wordt geopend op 16 februari en loopt tot 10 maart. Elke zaterdag en zondag is deze geopend van 14.00 – 17.00 uur.

Goen van Moorsel
Na eerst een cursus aquarelleren te hebben gevolgd, werd het daarna werken met acrylverf en met gemengde technieken. Het vrij schilderen geeft variatie, verrassing en spannende elementen aan de werken. In haar schilderwerk ontdek je meestal iets wat te maken heeft met mensen, waarschijnlijk geïnspireerd door mijn vroegere beroep waarbij ik veel werkte met en voor mensen.

Naast het schilderen werkt zij ook aan andere kunstuitingen zoals boetseren, brons gieten en beeldhouwen. Zij houdt van de vele mogelijkheden van de experimentele stooktechnieken, zoals onder andere de veldoven, zaagmeeloven (pitfiring), raku, naked raku en de houtoven.

Daarnaast maakt ze af en toe ook bronzen beeldjes. Hierbij wordt de verloren wasmethode toegepast. Ze houdt zich ook bezig met beeldhouwen, waarbij met behulp van zaag, beitels en vijlen de steen ruw bewerkt wordt en aan het eind met behulp van polijsten wordt afgewerkt.

Hennie van den Hurk
Cursussen en workshops bij diverse instellingen en keramisten alsmede veel zelfstudie zijn de basis geweest van Hennie's huidige kennis. Hennie beschikt over een eigen atelierruimte in Keldonk, en is daar begonnen met het maken van hoofdzakelijk grotere keramische objecten. Sporadisch worden er daarnaast soms enkele grotere potten, vaasvormen en schalen gemaakt.

De inspiratie wordt gevoed door enerzijds de natuur, het natuurlijke en anderzijds (ingegeven door Hennie's bouwkundige opleiding) ruimtelijke vormen, de bebouwde omgeving.

Wat inspireert? Met name de wijze hoe de natuur vorm geeft, structuur aanbrengt en patronen maakt, vaak herhaling, maar nooit hetzelfde, monotoon, of saai. Elke bouwkundige oplossing in de natuur is in evenwicht, niets kost extra energie.

het keramisch werk wordt met de hand uit platen opgebouwd, en bestaat uit meerdere onderdelen. De afwerking vindt plaats na de bisquitbrand en bestaat hoofdzakelijk uit diverse sinterengobes* die voorzien zijn van een of meerdere oxydes en pigmenten. (*Een engobe is een ingekleurde kleislib, een sinterengobe heeft een nog complexere samenstelling. Er treedt een versintering of verglazing op. Het lijkt alsof er een dun laagje matte glazuur opligt, soms met spikkels of zandachtige textuur) De werkstukken worden, steeds voorzien van nieuwe afwerkingen, meestal diverse malen in de oven gestookt.

Websites: www.hurkkeramiek.nl , https://kunstvangoen.jouwweb.nl/ en www.oudraadhuis.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>