Logo mooilaarbeek.nl

Samen Uit Eten en infomiddag over veilig wonen bij KBO

Lieshout - Samen Uit Eten en een informatiebijeenkomst met Louis Doomernik over veiligheid in en om het huis. Dat zijn de komende activiteiten die op de agenda staan van KBO Lieshout.

Wat is er gezelliger dan samen te eten? Deze activiteit van de seniorenvereniging mag dan ook altijd op grote belangstelling rekenen. Op donderdagavond 21 februari is het weer zover. Om 18.00 uur worden de leden bij De Hommel in Beek en Donk verwacht. Voor €20,00 is er keuze uit verschillende gerechten voor een driegangenmenu. Ook als u alleen bent en nog eens graag gezellig mee uit eten gaat bent u van harte welkom. Hebt u geen vervoer, of komt u liever niet alleen, laat het even weten bij de Inloop en u wordt opgehaald door mensen die ook mee uit eten gaan. Aanmelden en betalen kan tot en met 19 februari bij de Inloop.

Veiligheid in en om het huis
Ouderen moeten langer op een veilige en verantwoorde manier thuis blijven wonen. Daarom houdt de werkgroep educatie een 2e voorlichtingsbijeenkomst over dit onderwerp: de nadruk ligt deze middag op inbraakpreventie veiligheid in en om het huis.

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor, ook in Laarbeek. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Louis Doomernik vertelt daarom op dinsdagmiddag 26 februari om 13.30 uur over dit thema. Vragen die aan de orde komen zijn onder meer: waarom is het belangrijk om erover na te denken, hoe ontstaan inbraken, wat kun je doen om te voorkomen dat het bij jou gebeurt, is het belangrijk om bezittingen te registreren? En als het dan toch gebeurt: wat kan ik doen, wat doet de politie, wanneer bel ik 112, waar en hoe moet ik aangifte doen enz. De bijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis.

Inloop
Iedere dinsdagmorgen kunt u van 10.00 tot 11.30 uur in het Dorpshuis kennis maken met de dynamische en actieve seniorenvereniging. Loop eens vrijblijvend binnen en maak een praatje onder het genot van koffie of thee.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>