Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 422b2a
Foto: 112nieuwsonline.nl

Brandend zand in Beek en Donk blijkt fosfor

Beek en Donk - Zondagmiddag rond 13.50 uur werd de brandweer van Beek en Donk gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Mauritsstraat in Beek en Donk. Ter plaatsen bleek dat omwonenden van een bouwterrein aan de Mauritsstraat rook en vlammen uit de grond zagen komen. Hierop werd de brandweer gebeld, die aangaf even een controle uit te voeren en ter plaatse te komen.

Na een korte inspectie van de brandweer bleken er gele brokken van een harsachtige substantie te gaan branden waneer het in aanraking kwam met lucht. Na wat research bleek het om gele fosfor te gaan. De bevelvoerder van brandweer Beek en Donk heeft hierop contact gelegd met de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer. Deze hebben een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de fosfor af te voeren. Vermoedelijk zit er nog meer fosfor in de grond op het bouwterrein. Hier zal later meer onderzoek naar gedaan worden. Vermoedelijk is de fosfor er terechtgekomen door een fosforbom uit de oorlog.  Het bouwterrein is inmiddels afgesloten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>