Een grieperige Ruud van Vijfeijken wist tóch een positieve bijdrage te geven aan het gelijkspel tegen BCO

Veel punten voor vaandelteam BCL

Lieshout - Na een dikke overwinning op het laaggeklasseerde BC High Speed (uit Waalwijk) heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout nog twee gelijke spelen binnen gehaald. Uit in Sprang-Capelle, bij BC Zidewinde, en thuis tegen BC Oosterhout werden de punten gedeeld, waardoor de strijd om de tweede plaats in deze 'Mannen-tweede-klasse' tot het allerlaatst open blijft. BC Eindhoven lijkt immers niet meer te achterhalen.

BC High Speed-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 0-8
Op het eerste gezicht lijkt de 0-8 overwinning op het eerste herenteam van BC High Speed een walk-over. Als de cijfers erbij gehaald worden, was het dat echter zeker niet het geval. In liefst 6 van de 8 wedstrijden moest er een 3de set aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen en in alle gevallen lukte het de Lieshoutse heren om de overwinning binnen te slepen. Alleen Bert Manders en Wouter van Vijfeijken en, opnieuw, Bert Manders en Laurence Roijackers wonnen hun dubbelpartij in twee sets. De meest close-partij speelden Wouter van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden. Zij hadden, naast een derde set, ook nog een extra verlenging in de eerste set nodig om tot een eindresultaat te komen; 22-20, 12-21, 17-21. Uiteindelijk trokken zij de partij in de tweede en derde set recht waardoor het maximum van acht punten bijgeschreven kon worden.

BC Zidewinde-H1 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 4-4
Vreemd genoeg was het gelijkspel tegen de heren van het Sprang-Capelse Zidewinde minder 'close' dan de partijen tegen het Waalwijkse High Speed. In de uitwedstrijd moesten slechts twee partijen door een toegevoegde derde set beslist worden; en dat waren ook nog eens de afsluitende dubbelpartijen. In alle partijen was er sprake van evenwicht. BCL-H1/BouwCenter Swinkels won twee dubbelpartijen en twee singlepartijen. De broers Ruud én Wouter van Vijfeijken verloren beide in de singlepartijen: dat werd gecompenseerd door overwinningen van Bert Manders en Laurence Roijackers. In de dubbelpartijen was dat ook zo: Wouter en Ruud van Vijfeijken haalden er ééntje binnen en verloren er eentje. Jeroen van der Heide haalde er zelfs twee binnen en Laurence Roijackers en Bert Manders konden in hun enige dubbelpartij niet winnen. Kortom: de wedstrijd was volledig in evenwicht en resulteerde dus in een terechte 4-4.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Oosterhout-H3: 4-4
De thuiswedstrijd tegen het sterke BCO begon slecht. De beide startende dubbelpartijen werden direct verloren waardoor de Lieshoutenaren meteen tegen een achterstand aan keken. De daaropvolgende singlepartijen brachten daar echter verandering in. Wouter van Vijfeijken en een goed-spelende Bert Manders wonnen als eerste en tweede heer. Laurence Roijackers won daarna ook waardoor de achterstand omgebogen was naar een voorsprong. Jeroen van der Heide, die als single-speler inviel voor de grieperige Ruud van Vijfeijken kon het helaas niet bolwerken, waardoor de stand weer gelijk kwam. In de afsluitende dubbelpartijen wisten Wouter van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden niet te winnen, terwijl Ruud van Vijfeijken (met griep) en Laurence Roijackers dat wél deden.

Algemene Ledenvergadering
Op vrijdag 22 februari vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Badminton Club Lieshout plaats. Aanvang: 20.30 uur.