Logo mooilaarbeek.nl
Vlnr: René van Luytelaar, burgemeester Frank van der Meijden en Jorg Krijnen   | Fotonummer: 87abad
Vlnr: René van Luytelaar, burgemeester Frank van der Meijden en Jorg Krijnen (Foto: )
Evenementen

SamenLoop voor Hoop, ook vanuit Laarbeek

Laarbeek/Helmond - SamenLoop voor Hoop (SLVH) is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Het 2-jaarlijks evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Tijdens de vorige editie van SLVH in 2017 namen Jorg Krijnen en René van Luytelaar de presentatie voor hun rekening. Beide inwoners van Laarbeek zijn inmiddels volop binnen de organisatie actief: Jorg is lid van de commissie PR en René is voorzitter van SLVH. Zij nemen ook dit jaar op 29 en 30 juni de microfoon ter hand.

Burgemeester Frank van der Meijden heeft onlangs het ambassadeurschap van SLVH aanvaard. "Natuurlijk hoefde ik daar niet lang over na te denken", aldus de heer van der Meijden. "Geld is ongelooflijk belangrijk in de strijd tegen kanker! Meer geld betekent immers meer onderzoek en meer kansen op het overwinnen van kanker."

Op dit moment hebben zich al 20 teams aangemeld voor de SamenLoop. Jorg en René zien vanuit Laarbeek ook kansen om een aantal teams te formeren. Ze gaan dat de komende periode promoten. Deelname van teams met hun lopers wordt bijzonder gewaardeerd, omdat daarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het goede doel. Teams worden gevraagd om bijzondere acties te ondernemen om nog meer geld in te zamelen. Ook krijgen ze alle gelegenheid om zich in het weekend op het terrein van de Helmondse Atletiek Club in Stiphout d.m.v. een kraam te presenteren. De totale opbrengst van SLVH komt voor 90% ten goede aan KWF en voor 10% aan Inloophuis De Cirkel. Frank van der Meijden is eveneens lid van het Comité van Aanbeveling van Het Inloophuis. "Het biedt mensen met kanker en hun naasten een laagdrempelige ontmoetingsplaats, waar ze informatie en ervaringen kunnen uitwisselen", voegt de burgervader toe.

SamenLoop start op 29 juni om 14.00 uur met de openingsceremonie en eindigt 30 juni om 14.00 uur met de slotceremonie. Op het evenemententerrein zullen verschillende regionale artiesten en gezelschappen optreden. Verder zijn er diverse kramen en stands, waar bezoekers zich kunnen vermaken. Bovendien zijn er ook diverse horeca- en foodstands voor de inwendige mens.

Voor meer informatie: René van Luytelaar - r.van.luytelaar@icloud.com, Jorg Krijnen - jorgkrijnen@outlook.com. Kijk ook eens op www.samenloopvoorhoop.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>