Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 099cd9
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Sauwelavond Ganzendonck opnieuw van hoog niveau

Beek en Donk - Een goed gevuld Muziekcentrum het Anker was zaterdagavond getuige van diverse kletsers die optraden op de Sauwelavond, georganiseerd door carnavalsvereniging de Teugelders van Ganzendonck uit Beek en Donk.

Berry Knapen mocht als goeroe de spits afbijten en kreeg de lachers direct op zijn hand. Duo Vreemd, geen onbekende in Beek en Donk, zocht vooral contact met het publiek wat volgens hen wel wat losser kon. Volgens hen bestaan saaie feesten niet meer en ze zijn interactief door met name de zaal erbij te betrekken. Vooral de wethouders of familie ervan werden in het ootje genomen. Greet Buter mocht het podium op, maar ook enkele dames uit de zaal werden uitgenodigd met de maat mee te komen stampen. Of ze dit nu wel of niet wilden, hierin hadden ze geen keuze. Maar ze deden het fantastisch.

Tonpraoter Andy Marcelissen, Brabants kampioen 2019, ging als uitvaartondernemer Kees Kist de persoon Wil Krikke begraven. Met deze buut stond hij in de finale van de Helmondse Keiebijtersklets. Boy Jansen had zich helaas kort van te voren als kletser afgemeld voor deze Sauwelavond door een lichamelijke blessure. Aangezien ook hij in de finale stond van het Keiebijterskletstoernooi had hij moeten besluiten alleen dáár naar toe te gaan. Hulde aan de sauwelcommissie die daardoor slechts een paar dagen de tijd had om een andere kletser te regelen. Dit hadden zij prima voor elkaar door Jorlan Manders uit de Mortel uit te nodigen, die de lachers zeker op zijn hand had als klusjesman.

Amusementsgroep Applaus betrok het publiek er ook goed bij. Hans Keeris mocht de avond afsluiten als Gerrit Zalm, visboer met een verleden in de financiële wereld. Tussendoor mocht het publiek genieten van de charmante dansmarietjes die hun garde- en showdans mochten tonen aan een groot publiek en de artiesten tot de pauze naar het podium mochten begeleiden. Na de pauze werd deze taak overgenomen door twee olijke toiletdames die in plaats van een baton, guitig met de wc-borstel zwaaiden. Nummerke Drie luisterde de avond muzikaal op.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>