Afbeelding

'Save the date' voor opening Oranjeplein

Algemeen Algemeen

Mariahout - Dat het vernieuwde Oranjeplein een mooi plein gaat worden, daar is men van overtuigd. Met het accent op veel groen en een leefbaar centrum, waarbij de verbinding tussen apart functionerende leefgebieden zichtbaar wordt.

Neem bijvoorbeeld de 'wandelboulevard'. Deze komt vanaf de speeltuin en loopt door tot aan de ingang van het Openluchttheater en het Processiepark. Een voetpad dat symbolisch de ene helft van Mariahout verbindt met het andere deel van het dorp. Met dit nieuwe Oranjeplein wordt er een mijlpaal bereikt in het zicht op de visie van Centrumvisie Mariahout: 'Een klein dorp met een groot hart'.

Picknick op het Plein
Werkgroep Centrum i.o. is tot de conclusie gekomen dat dit moment groots gevierd moet worden, met het hele dorp. Wat vindt u van het spontaan ontstane idee 'Picknick op het Plein'? Met als thema 75 Jaar bevrijding Mariahout? Want een opening staat ook voor vrijheid. En een picknick is een aangelegenheid waarbij alles mogelijk is. Zoals zelf meegebrachte versnaperingen nuttigen of een hapje en drankje kopen bij één van de vele horecagelegenheden. Terwijl de kinderen vrij spelen in de speeltuin of vermaakt worden tijdens optredens op een open podium. Dit is zomaar een greep uit de ideeën die zij graag met u willen delen.

Werkgroep Centrum i.o.
De voorlopige werkgroep Centrum in oprichting (i.o.) stelt zich graag aan u voor. De spontaan ontstane werkgroep Centrum (i.o.) komt voort uit de Zorg om het Dorp-werkgroepen Centrumvisie, Etalage-tentoonstelling Oranjeplein, 75 jaar Bevrijding, Aantrekkelijk Mariahout, Leefbaarheid Jonge Gezinnen, coördinatoren Buurtverenigingenoverleg en een bestuurslid van de Oranjebuurt. Dit alles met hulp van onze dorpsondersteuner Marita Herregraven. Eveneens vanuit ondernemers in Mariahout, in samenwerking met centrummanager Henry van Vlerken. Er worden vanuit deze werkgroep korte lijntjes onderhouden met Stichting Openluchttheater Mariahout en Stichting Groene Hart Mariahout (Processiepark). De werkgroep is een voorlopige werkgroep. Met de nadruk op voorlopig. Zij hebben namelijk ook uw ideeën en hulp nodig om dit feest te doen slagen.

Laat het hen weten
Barst u van de goede ideeën en wilt u graag helpen? Laat het hen vóór 11 maart 2019 weten. Dat kan via Regine Wijnen, contactpersoon van werkgroep 'Centrum i.o.' en de ondernemers. Te bereiken via info@twee-en-20.nl of loop gerust binnen bij 'Twee en 20', het kantoor op het Oranjeplein. Of via het secretariaat van Zorg om het Dorp: secretariaat@zorgomhetdorp.nl .

Save the date: De werkgroep Centrum i.o. hoopt dat iedereen de datum van 8 september vrij houdt!