Mixed 1 met vlnr: Arne van de Wijdeven, Jente Jansen, Nick Meulensteen, Marente Verstappen, Koss van de Wijdeven, Neva van der Vorst, Brady Bots en Pedro van Gaans
Mixed 1 met vlnr: Arne van de Wijdeven, Jente Jansen, Nick Meulensteen, Marente Verstappen, Koss van de Wijdeven, Neva van der Vorst, Brady Bots en Pedro van Gaans

Twee kampioensteams bij BC Mixed

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – In de jeugdcompetitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB) zijn zondag 24 februari jl. twee teams van Badmintonclub Mixed kampioen geworden. In de B-klasse ging de titel naar Mixed 1. In de E-klasse is Mixed 4 niet meer in te halen door de concurrentie. Het werd dus een feestelijke zondag voor de spelers, begeleiders en supporters.

Jeugdteam Mixed 1
De tiende van twaalf wedstrijden van dit seizoen stond op het programma. De negen voorgaande wedstrijden waren allemaal omgezet in winst door het team van begeleiders Pedro van Gaans en Arne van de Wijdeven. De tegenstander was BCV '73 uit Valkenswaard, de nummer laatst op de ranglijst. De verwachting was dan ook dat er ruim gewonnen zou worden. Maar dat was nog niet genoeg om de titel binnen te halen. De concurrentie moest dan wel punten verspelen. Die concurrentie speelde tegen elkaar op de baan naast de wedstrijd van Mixed 1. Dat duel ging tussen BCAB uit Eindhoven en het tweede team van BC Mixed. Tijdens de laatste partij van Mixed 1, die ondertussen met 7-0 voor stonden, eindigde het ander duel in een 5-3 overwinning voor het team uit Eindhoven. Hiermee was een 8-0 overwinning voor Mixed 1 voldoende om de titel binnen te halen. De laatste partij werd overtuigend gewonnen en daarmee mag Mixed 1 zich officieel kampioen noemen van de B-klasse in de HBB jeugdcompetitie. Team 2 eindigt dit seizoen waarschijnlijk op een keurige tweede of derde plaats, waarmee beide teams het voortreffelijk hebben gedaan.

Jeugdteam Mixed 4
In de E-klasse worden per competitieronde twee wedstrijden op een ochtend gespeeld. In de eerste wedstrijd tegen Bakel leek het wel of de spelers gespannen waren. Je wordt tenslotte niet ieder jaar kampioen. De wedstrijd werd winnend afgesloten en tot hun grote verbazing verloor directe concurrent Phoenix uit Helmond hun eerste wedstrijd. Om het nog spannender te maken troffen in de tweede wedstrijd Mixed 4 en directe concurrent Phoenix 3 elkaar. De opdracht was helder: bij een 6-2 overwinning of beter was Mixed 4 kampioen. De start van de wedstrijd was dramatisch. Beide Gemengd Dubbels werden verloren en het team kwam op een 2-0 achterstand. De veerkracht bleek echter groot. Achter elkaar werden de volgende partijen in winst omgezet. Met een 5-2 voorsprong was de titel binnen handbereik. De laatste herenenkel van Rune zou de beslissing brengen. In een zeer goede en spannende wedstrijd ging het lang gelijk op. Beide spelers gingen tot het uiterste en vochten om ieder punt. Uiteindelijk had Rune de langste adem en trok de partij met 30-26 naar zich toe. Hiermee is Mixed 4 officieel kampioen in de E-klasse van de HBB jeugdcompetitie.

Kijk voor alle foto's van de kampioenswedstrijden op www.bcmixed.nl/fotoalbum. Je volgt de vereniging op social media.

Mixed 4 met vlnr: Suzie Coppens, Felix Chiu, Finn van de Wijdeven, Lieke de Visscher, Irene Slaets en Rune van der Vorst. Begeleiders Teun van der Vorst en Martijn Coppens ontbreken op de foto.