De ELI-muur wordt op de juiste afstand geplaatst bij een vrije trap voor Stiphout Vooruit

ELI komt te kort tegen Stiphout Vooruit

Lieshout - ELI begon de zaterdagavond-wedstrijd tegen Stiphout Vooruit met een tegenslag. Vaste doelman Beau Bastiaans moest geblesseerd afhaken. Hierdoor moest Marvin Jansen, die die middag nog met ELI O19 had gespeeld onder de lat plaatsnemen. Dat deed hij heel verdienstelijk met enkele heel belangrijke reddingen. Ook Bram Donkers maakte na lang blessureleed weer zijn rentree in de basiself.

Op het nieuwe kunstgrasveld was de thuisclub vanaf het begin duidelijk de bovenliggende partij. Al in de 3e minuut moest Marvin Jansen zijn keeperskunsten laten zien. Oog in oog met de zeer vaardige spits Dekkers toonde hij zijn kunnen en voorkwam een snelle treffer. ELI kwam nauwelijks aan een aanvalsopzet toe en was niet in staat om de bal in de ploeg te houden. Positief was wel, dat de achterhoede weinig echte kansen weg gaf. Halverwege viel dan toch de al lang verwachte openingstreffer. Doelman Jansen verkeek zich op een voorzet, waardoor Dekkers de bal simpel kon intikken, 1-0. ELI kon hier aanvallend weinig tegenover stellen. Pas in de slotfase van de eerste helft wisten de mannen van trainer Michael Thijs druk uit te oefenen. Dat leverde enkele gevaarlijke hoekschoppen op. Het was Patrick Swinkels, die koppend bijna de gelijkmaker wist te maken uit een goede aanvalsactie van Bram Donkers. In de slotseconde van de 1e helft voorkwam Marvin Jansen met een uiterste krachtsinspanning nog een doelpunt van de tricolores.

Aan het begin van de 2e helft maakte Aaron Hurkx voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in het vaandelteam. ELI kwam beter in het spel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het eerste gevaar kwam van Roel Donkers, die zijn schot over het doel zag gaan. Na een uur spelen werd het een meer evenwichtige wedstrijd. Het was de 17-jarige Donkers van Stiphout Vooruit, die de thuisclub na een vloeiende aanvalscombinatie Marvin Jansen kansloos liet en de 2-0 scoorde. In de 68e minuut leek de 3-0 te vallen door diezelfde Donkers, maar zijn fraaie lob over de ELI-goalie werd nog aangetikt door een in buitenspel staande teamgenoot. Direct hierna wist Marvin Jansen de bal nog met zijn vingertoppen tot hoekschop te verwerken. ELI legde zich nog niet neer bij een nederlaag tegen deze kampioenskandidaat. Roel Donkers was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn schot werd geblokkeerd. Ook Bram Donkers was na een combinatie met Geert Minten dicht bij een doelpunt. Vlak voor tijd liepen de gastheren echter nog uit naar 3-0. Dekkers schoot de bal met buitenkant schoen fraai in de verre hoek.

Zondag 10 maart staat voor ELI opnieuw een zware uitwedstrijd op het programma. Het goed draaiende RKPVV is dan de tegenstander.

Opstelling ELI: Marvin Jansen, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders, Lex Hollanders, Harm Hazenveld (Aaron Hurkx), Frank van Berlo, Niels den Bol, Patrick Swinkels (Geert Minten), Ruben van Hoof, Bram Donkers en Roel Donkers.