Tim Barten tekende voor beide doelpunten aan Mariahoutse zijde (archieffoto)

vv Mariahout boekt zege op hekkensluiter

Mariahout - Na vorige week de competitie te hebben hervat met een nipt verlies tegen koploper Bavos, volgde afgelopen zondag de tweede wedstrijd na de winterstop tegen hekkensluiter Olympia Boys uit Ommel.

vv Mariahout begon de wedstrijd met A-speler Stijn van den Heuvel en Aron van Rossum, die beiden hun basisdebuut in het vaandelteam maakten. Na veertien minuten te hebben gespeeld begonnen de kansjes te komen voor vv Mariahout. Tot drie keer had Mariahout de kans om op voorsprong te komen, maar helaas belandde de bal niet achter de doellijn. Mariahout had in een rommelige eerste helft een veldoverwicht. Pas in de 26e minuut kreeg Mariahout-doelman Dominique Leenders een schot op goal te verwerken. In het vervolg van de eerste helft creëerde Olympia Boys niet veel. In de 35e minuut een ongelukkig moment voor Mariahout. Huib van Zutphen blesseerde zich en moest vervangen worden door A-speler David van Rossum. In de 39e minuut werd Mariahout via Stijn van den Heuvel gevaarlijk. Hij werd echter onrechtmatig onderuitgehaald binnen 'de zestien', waardoor de bal op de stip ging. Dit buitenkansje werd benut door Tim Barten. 0-1 was tevens de ruststand.

De eerste tien minuten na de rust ging het spel op en neer zonder dat er kansen te noteren vielen voor beide ploegen. Uit het niets kwam Olympia Boys in de 57e minuut op 1-1. Een verrassend schot van zo'n dertig meter werd door Brent Vulders loeihard in de kruising geschoten. Mariahout-trainer Wilko Verhoeven wisselde na deze gelijkmaker offensief en bracht middenvelder Geert van Doorn voor verdediger Kevin Ketelaars binnen de lijnen. In de 70e minuut werden de aanvallende intenties van Mariahout beloond. Na een mooie steekpass van Jens Leenders was het wederom Tim Barten die met een laag diagonaal schot doel trof. Olympia Boys ging na de 1-2 met opportuun spel op zoek naar de gelijkmaker, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Na een rode kaart voor invaller Marijn van Bussel speelde Mariahout de wedstrijd eenvoudig uit en namen zij verdiend drie punten mee naar huis. Een mooie bijkomstigheid: met twee goed spelende A-spelers in het elftal laat Mariahout zien dat het de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

Op vrijdag 8 maart houdt de activiteitencommissie voor de tweede keer het open MK Keezen. Opgeven kan via activiteiten@vvmariahout.nl. Meer informatie over deze activiteit is terug te vinden op www.vvmariahout.nl.

Komende zondag wegens carnaval geen programma. Op 10 maart speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen S.V. Brandevoort. Aanvang wedstrijd is 14.30 uur.