Archieffoto
Archieffoto Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV '33 houdt punt over aan degradatiekraker

Aarle-Rixtel - Na een spannende zes puntenwedstrijd tegen MVC kon ASV'33 weer eens een punt bijschrijven. Het degradatieduel eindigde in 0–0.

Een van de verrassingen in de beginopstelling was de spitspositie van Pim van den Tillaart, die normaal gesproken in de verdediging staat. Hij moest voorin 'oorlog maken', in de hoop dat er meer kansen gecreëerd zouden worden. Dat was in de laatste wedstrijden namelijk een probleem. Verrassend waren ook de basisplaatsen voor Kevin van Schijndel en Luc Bankers.

ASV '33 begon sterk aan de wedstrijd, wat in de tweede minuut al bijna succes opleverde. Na een aanval over links werd de bal scherp voorgezet, maar een verdediger van MVC kon de bal nog net wegwerken. Enkele minuten later een mooie rush van achteruit van Bart Vermeulen. Hij tikte vlakbij het 16 metergebied de bal naar Thomas Fritsen, maar diens voorzet werd tot corner verwerkt. De grootste kans kwam na een kwartier. Na een prima aanval over rechts gaf Pim van den Tillaart de bal voor. De inkomende Stijn Kersjes kon de bal net niet voluit raken, waardoor deze net over het doel ging. ASV '33 was duidelijk sterker in de beginfase, maar na een minuut of twintig kwam MVC meer in de wedstrijd. Het spel ging vervolgens op en neer, maar echt kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. Alleen Thomas Fritsen wist vlak voor rust nog bijna te scoren. Zijn vrije trap van grote afstand werd echter door de keeper van MVC uit de kruising getikt.

In de tweede helft was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. Beide teams werkten keihard, maar werden zelden gevaarlijk. Een van de schaarse mogelijkheden was in de 52e minuut voor de doorgebroken Thomas Fritsen. Hij werd echter onreglementair gestuit. De scheidsrechter vond dit echter geen rode kaart, omdat de afstand tot het doel van MVC nog erg groot was. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het iets feller, wat leidde tot drie gele kaarten voor MVC en een voor Stijn Kersjes van ASV '33.

De grootste kans van de wedstrijd was voor MVC. Na 10 minuten in de tweede helft belandde de bal, na een schot vanaf rand 16-meter, via de binnenkant van de paal in de handen van Martijn Verbakel. In de slotfase drong MVC sterk aan, wat resulteerde in een schot van 20 meter dat maar net over ging. In de laatste vijf minuten claimde MVC tot twee keer toe een penalty, maar de scheidsrechter vond de overtredingen niet duidelijk genoeg om de bal op de stip te leggen.

Zo eindigde de wedstrijd dus uiteindelijk in 0-0. Helaas kon ASV '33 de afstand met MVC dus niet verder vergroten naar acht punten. Maar de marge is in ieder geval ook niet kleiner geworden en blijft dus vijf punten.

Zondag 10 maart speelt ASV '33 de inhaalwedstrijd uit tegen rode lantaarndrager Olympia Boys. Ook dit wordt weer een echt zes puntenduel, want ASV '33 staat nu op 11 punten en Olympia Boys heeft er vijf.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Teun van Asten, Luc Bankers, Stijn Kersjes; Kevin van Schijndel (Thijs van Uden), Pim van den Tillaart (Maarten Verbakel), Thomas Fritsen (Teun de Koning).