Kimberly Loos
Kimberly Loos

Kimberly Loos Brabants Kampioen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De Brabantse Kampioenschappen vonden afgelopen weekend plaats op Manege de Molenheide in Schijndel. Kimberly Loos nam met drie paarden deel aan deze kampioenschappen en niet zonder succes.

In de klasse L was de kampioenstitel voor Kimberly en haar 6-jarige merrie Izzytimes VDP. Nadat ze twee manches foutloos wisten af te leggen mochten ze starten in de barrage. Er werd flink gestreden om de overwinning, maar uiteindelijk wist Kimberly als laatste starter wederom foutloos te blijven en de snelste tijd neer te zetten. Hiermee behaalde ze tevens een startplaats voor op het NK in Ermelo.

In de klasse M verscheen Kimberly aan de start met haar 7-jarige merrie Minerva AEG. Ook in deze klasse was het bijna raak, want Kimberly reed twee manches foutloos en mocht starten in de barrage. De barrage legden ze weliswaar het snelste af, maar helaas viel de laatste hindernis naar beneden. Dit resulteerde in een uiteindelijke 6e plaats, een startplaats op het NK en op Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch.

Met de 9-jarige merrie Katinka L had Kimberly jammer genoeg al 2 balken in de eerste manche van de klasse Z. Hierdoor eindigden zij op een 29ste plaats.