Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Ganzendonckse optocht breekt trend; aantal deelnemers stijgt

Algemeen Carnaval

Ganzendonck - Kopte het Eindhovens Dagblad vorige week met 'Animo voor Carnavalsoptochten in regio Zuidoost Brabant kalft af', in Ganzendonck kunnen ze ronduit tevreden zijn met een stijging van het aantal deelnemers.

"Niet alleen loopgroepen, maar ook het aantal deelnemende wagens is gestegen ten opzichte van vorig jaar", aldus een tevreden voorzitter van de Optochtcommissie. Zij zien dat groepen die eerder stopten met deelname, zich weer hebben aangemeld. Eenmaal besmet met het optochtvirus blijft het blijkbaar kriebelen en laat een sabbatical de creativiteit floreren.

En daarmee breekt Ganzendonck glansrijk de trend, vervolgt de voorzitter. "We proberen als Optochtcommissie in contact te komen met deelnemers en hen daar waar mogelijk de helpende hand te bieden. Zo hebben we nu een Ganzendonckse Optocht Facebookpagina; een plek waar we optocht fans en deelnemers voor vraag en aanbod proberen samen te brengen. Daarnaast kunnen deelnemers rekenen op de expertise van DE MARIO (red. klusadviseur) En we zijn samen met (potentiële) jeugddeelnemers aan het kijken hoe we de optocht nog aantrekkelijker kunnen maken voor deze doelgroep."

De Ganzendonckse optocht trekt zondag 3 maart van Donk naar Beek. Let op! Vertrek is om 14.00 uur. Op het Heuvelplein barst vanaf 16.00 uur een weergaloze Prijsuitreiking los. Optochtdeelnemers worden er uitgebreid in het zonnetje gezet door Loco Loco Discoshow en toeschouwers komen ogen en oren tekort. En natuurlijk mogen de voetjes van de vloer. Aansluitend laat DJ Bermuda tot 22.00 uur de sterren van de hemel knallen. Hier moet je bij zijn!