Afbeelding

Schildermiddag bij Zonnebloem Lieshout

Algemeen Algemeen

Lieshout - In het Franciscushof waren de gasten van de Zonnebloem op 21 februari welkom om daar een schilderij te gaan maken. Dit idee was vorig jaar al geboren, maar het schilderen leeft nu natuurlijk extra in Nederland vanwege het programma over Rembrandt op de televisie.

Van de 30 gasten die zich hadden aangemeld namen er 24 deel aan het schilderen; zij kregen een schilderdoek met daarop dun voorgedrukt een afbeelding en natuurlijk alle kleuren verf die ze nodig hadden. De anderen hebben gezellig zitten praten en een kaartje gelegd.

Van de koffie met koek vooraf werd nog uitgebreid genoten, maar daarna was er eigenlijk nauwelijks aandacht voor wat er werd aangeboden. Het enige dat je zag was een groep mensen die helemaal opging in het schilderen. Het idee was om na een klein uurtje even pauze te houden, maar de gezichten bleven over het schilderdoek gebogen. De consumptie en de prikkers met lekkers waren eigenlijk een verstoring. Ook werd er met veel plezier gekeken naar het werk dat door de buurvrouw of buurman was gemaakt.

Zoals altijd werd er rond 16.00 uur gestopt. Een aantal schilderijtjes was klaar een aantal nog niet helemaal, maar iedereen vond het een erg leuke middag. Alle schilderijtjes werden nog een keer aan elkaar getoond, wat waardering voor elkaars werk opleverde.

Er was ook nog een loterij, waarbij het opviel dat er 2 erg gelukkige kopers van lotjes in de zaal zaten, met elk meerdere prijzen.