Afbeelding
Foto: Mark Barten

Proef Donkse brug: geen voorsorteerstroken meer

Algemeen Verkeer

Beek en Donk – Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek is voornemens om een proef in te stellen bij de Donkse brug om het sluipverkeer op de Bosscheweg terug te dringen. Ze gaan dit doen door middel van het afsluiten van de voorsorteerstroken aan beide kanten van de Donkse brug, op de Bosscheweg.

"Een onafhankelijk bureau heeft onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid van de Bosscheweg. Uit onderzoek blijkt dat 40% doorgaand verkeer is. Er is dus veel sluipverkeer", legt wethouder Ria van der Zanden uit. "We willen daarom de Bosscheweg verkeerssluwer maken. Het onderzoeksbureau kwam met diverse varianten waarop dit mogelijk zou zijn. We willen dit eerst als proef proberen, alvorens dat het definitief wordt gemaakt. Gekozen is voor het afsluiten van de voorsorteerstroken. Dat houdt in dat, als de Donkse brug open is, al het verkeer moet wachten."

Besluit
Het college hoopt de proef nog dit jaar uit te kunnen gaan voeren. De gemeente trekt hier €17.000,00 voor uit. Op 17 april wordt deze methode besproken in de commissievergadering, waarna het besluit volgt tijdens de raadsvergadering in mei.