Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

IVN Laarbeek neemt ook deel aan NLdoet

Algemeen

Aarle-Rixtel - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart, zoals al jaren gebruikelijk, gaan vrijwilligers bij IVN Laarbeek, in de Bimd, weer hard aan de slag. Het IVN heeft al een aantal voorbereidende werkzaamheden verricht, maar er moet nog heel veel gebeuren. Dit jaar gaan zij zich richten op het nieuwe insectenhotel, wat in het voedselbos komt te staan.

Het insectenhotel wordt volledig gemaakt van gerecycled en natuurlijk materiaal. En wat nog het mooiste is, de jeugdgemeenteraad komt hen die dag helpen. Een paar weken geleden is er een delegatie van de jeugdgemeenteraad die natuur en milieu in hun pakket hebben bij hen geweest. In onderling overleg zijn ze tot deze vorm van samenwerking gekomen.

Dat is echter nog niet alles. De jeugdgemeenteraadsleden gaan ook nog akkerranden inzaaien voor insecten en bomen planten. Want biodiversiteit en duurzaamheid staat ook bij deze jonge mensen hoog in het vaandel. Verder heeft IVN Laarbeek nog op het programma staan het herstellen van de theekoepel. Ze gaan met wilgentenen vlechten. Leuk om te doen en je leert er ook nog van. Er wordt een nieuw prieeltje gemaakt bij de kruidentuin, waarvoor ook de nodige handen gebruikt kunnen worden. Bruggen maken in het weiland, routeborden, afvoer maken van regenwater naar de poel etc.

Zoals je leest, is er genoeg te doen, en wat is er fijner dan te werken in de natuur?! Voor eten en drinken wordt gezorgd. De vrijwilligers beginnen beide dagen om 9.00 uur met koffie en werkbespreking. Kom je meehelpen? Al kun je maar een paar uurtjes, het IVN is met alles blij. Tot 15 en 16 maart in de Bimd aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel.