Afbeelding
Foto: Peter van Kaathoven

Gezelligheid troef bij boerenbruiloft Raopersgat

Algemeen Carnaval

Raopersgat - Het is regenachtig met af en toe stevige windvlagen als de genodigden zich op maandagochtend 3 maart bij de Raopershoeve van het boerenbruidspaar Peer en Kirsten Foolen verzamelen.

De dag startte rond de klok van tien uur met een rondgang door het dorp op de fraai versierde boerenkar. Bij alle horecagelegenheden werden het bruidspaar, hun getuigen Tom en Lien en de lange rij trouwstoetgangers getrakteerd op een borreltje (waarvoor hartelijke dank). Behalve deze traktaties en de marsmuziek van 'Ut Aaw Herremenieke van Liessent', werd het gezelschap onderweg ook nog op een fikse regenbui getrakteerd.

Tijdens het bezoek aan verzorgingshuis Franciscushof werd de 'vrucht' van het onecht huwelijk van het vorige boerenpaar, Cécile en Geert Brouwers, bijgeschreven in hun trawbuukske. Het was de 11e keer dat op Prinsenhof de balkonscène werd gehouden. Als dank ontving Gerda Gilsing een bord met opschrift 'Boerebrulluft Balkon sinds 2008'. Na het nuttigen van de petazzie en de door boer Peer zelfgemaakte worst startte de huwelijksvoltrekking door 'Jacob van Boks en Bójem' (Sjaak Broekman) die door zijn 'beschonken' toestand letterlijk ondersteund en tekstueel gecorrigeerd moest worden door de pastoor en zijn koster. Pastoor Zeiverzack (Tini van Vijfeijken), die had vernomen dat er een Bisschop in het dorp was komen wonen, leek het wel gepast om deze autoriteit voor de inzegening van het huwelijk te vragen. Er was duidelijk sprake van miscommunicatie want op het moment suprême verscheen kok Bennie Bisschop ten tonele, die wel zo heet maar hen aan tafel gewoonlijk op andere wijze van dienst is. Gelukkig ontbrak het Bennie (Pierre Heesakkers) niet aan creativiteit, inspiratie en flexibiliteit om het onecht-huwelijk op culinaire wijze in te zegenen.

De collecte opbrengst is bestemd voor de minderbedeelden in Laarbeek. Optredens waren er van de mini Raoperinnekes, de dansmariekes, de families Rovers en Foolen en de getuigen met een in de slagerij in Helmond opgenomen muziekfilmpje, de kiescommissie van de boerenbruiloft met een lied, Ut Aaw Herremenieke en De Grottendorfer Blaaskapel. De boerenbruiloft werd gepresenteerd door John van Kaathoven. Mede namens het boerenpaar iedereen bedankt die heeft bijgedragen aan deze gezellige, sfeervolle en drukbezochte boerenbruiloft.