Een speler van RKPVV tussen Niels den Bol (8) en Ruben van Hoof in. Roel Donkers kijkt toe

Kansloze nederlaag voor ELI

Lieshout - Spelers, staf en supporters van ELI beleefden een niet vrolijk stemmende zondagmiddag uit bij RKPVV. De blauwwitten werden tegen deze uitgesproken kampioenskandidaat op een kansloze 6-0 nederlaag getrakteerd. Natuurlijk maakte het stormachtige weer goed voetballen onmogelijk en was een afgelasting op zijn plaats geweest. Toch bleek het veld ondanks de vele regen goed bespeelbaar te zijn.

ELI startte met de wind in de rug, maar het was de thuisclub die vanaf het allereerste begin op het ELI-doel afstormde. Het was aan doelman Beau Bastiaans te danken, dat de openingsgoal pas in de 34e minuut viel. Met enkele fraaie reddingen en tijdige ingrepen wist hij zijn ploeg voor een vroege achterstand te behoeden. Eenmaal had hij daarbij de hulp van de doelpaal nodig. Ook werd een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd en hadden de blauwwitten geluk, dat de uitstekend fluitende scheidsrechter de bal bij een overtreding juist binnen het beruchte gebied daarbuiten liet nemen. In de 34e minuut viel dan toch de langverwachte openingstreffer. Van der Laak stond op de goede plek toen de bal uit een strakke vrije trap van de paal terugsprong, 1-0. Juist voor rust viel de tweede treffer en leek de wedstrijd al beslist.

Toch leek aan het begin van de 2e helft nog een echte wedstrijd te ontstaan, omdat ELI voor het eerst druk kon zetten. In de 48e minuut dwong ELI de eerste hoekschop af. Roel Donkers leek de 2-1 in te koppen, maar oud ELI-doelman Robin Evers kreeg op de doellijn hulp van een van zijn verdedigers. Even later kwam de 3-0 op het scorebord via een knap genomen vrije trap. In de volgende minuten was ELI nog twee keer gevaarlijk. Willem Slegers probeerde het met een afstandsschot. Het strakke schot van Aaron Hurkx miste het doel op centimeters. Halverwege de 2e helft was de wedstrijd helemaal gespeeld toen de thuisclub in korte tijd drie keer wist te scoren, 6-0. Dit werd ook de eindstand.

Zondag staat voor ELI de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde MVC uit De Mortel op het programma. ELI zal er daarbij op gebrand zijn om na 4 doelpuntloze duels voor het eerst in 2019 tot scoren te komen.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Aaron Hurkx (Bart Verkuijlen), Bas Hollanders, Lex Hollanders, Harm Hazenveld, Niels den Bol (Thijs van der Aa), Geert Minten, Ruben van Hoof, Bram Donkers, Willem Slegers en Roel Donkers (Youri van den Bosch).