Onnodig verlies Café Thuis/Bedovo H1

Beek en Donk - Voor Café Thuis/Bedovo H1 stond zaterdag 9 maart de uitwedstrijd tegen VC Volt H4 op het programma. Bij voorbaat wist men dat dit een lastige pot zou worden.

Na maar liefst een half uur te hebben kunnen wennen aan de Mikasa bal, moest Bedovo H1 dan toch echt aan de bak. Het team keek echter direct tegen een forse achterstand aan van 7 punten. De servicepass kwam maar lastig onder controle waardoor interim spelverdeler Remco de aanvallers maar lastig in stelling kon krijgen. Ondanks verschillende keren de aansluiting te hebben gevonden kon Bedovo HS1 niet doordenderen naar setwinst. De opdracht in de 2e set was duidelijk. Het team moest meer lef en enthousiasme tonen en er in ieder geval voor zorgen dat ze niet meteen zover op achterstand kwamen. Set 2 startte het Beek en Donkse vaandelteam voortvarend en al snel kwam het op een 0-4 voorsprong. Door enkele slechte rotaties kwam VC Volt HS4 alweer snel langszij en denderden zij door. Bedovo HS1 kon nog even aanhaken maar werd door 2 sterke service series van de tegenstander (4 punten en 7 punten) volledig weg gespeeld. Om nog iets te kunnen presteren in de race om het kampioenschap moesten de volgende 3 sets gewonnen worden. Door goede afspraken te maken in de passing kwam de pass een stuk beter aan het net, waardoor de aanvallers beter bediend werden. Hierdoor konden zij eindelijk een set winst pakken. Set 4 werd het tegen het eind van de set nog erg spannend. VC Volt HS4 kwam nog langszij kwam op 22-22. Het leek er op dat de scheidsrechter niet zat te wachten op een 5e set. De scheids -die verder prima floot- liet technisch zo ongeveer alles toe bij de tegenstander, van 2x spelen (via een hand de bal op het hoofd) tot vang gooi beweging (zoals die bij de mini's wordt aangeleerd).

De Beek en Donkse heren lieten zich niet van de wijs brengen en pakten wederom setwinst met 25-22. Op naar de allesbeslissende set. Hier kunnen we vrij kort in zijn. Het was een foutenfestival van de bovenste plank en VC Volt maakte daar dankbaar gebruik van. Door 2 goede series van 5 en 6 punten bij de tegenstander was de set al bijna voorbij. Bedovo HS1 sputterde nog wel even tegen, maar het was bij lange na niet genoeg om voor de overwinning in aanmerkingen te komen. Het team ging met 15-7 ten onder.