Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 7cf762
Foto:
Algemeen

NLdoet actief in het processiepark Mariahout

Mariahout - Een jaar geleden werd de stichting Groene hart van Mariahout opgericht en begonnen de werkzaamheden in het processiepark. Een flink aantal bomen werd toen gekapt en veel struiken werden gesnoeid of weggehaald. Er kwam nieuw hekwerk en poorten en de paden werden verhard en van verlichting voorzien.

In juni vond tijdens Mariahout 85 jaar de officiële opening plaats, maar natuurlijk was het park op dat tijdstip nog niet klaar. Dat duurt immers enkele jaren. Daarom staan in de komende weken diverse activiteiten op het programma.

Zaterdag 16 maart wordt door de parkwerkers in het park het nodige gedaan in het kader van NLdoet. Er wordt dan waar noodzakelijk gesnoeid en een flinke laag bladeren verwijderd. Ook plaatst de stichting Groene hart van Mariahout een viertal natuurlijke speeltoestellen. Hierdoor wordt het, met het mooie lenteweer op komst, wel heel aantrekkelijk voor ouders en opa's en oma's om met de (klein)kinderen het park in te wandelen en op een bankje te luisteren naar vogelgeluiden, terwijl de kinderen zich volop vermaken. Wellicht is het iets voor u om zaterdag een kijkje te komen nemen en een uurtje mee te helpen! Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom. Misschien kunt u al wat voorbereidend werk doen voor de Boomplantdag. Dinsdagmiddag 19 maart komen namelijk de kinderen van groep 7 van de Bernadetteschool samen met de wethouders Van der Zanden en Briels bomen planten.

Het is u zeker niet ontgaan, dat bij de herinrichting van het Oranjeplein ook gewerkt is aan de poort van het Openluchttheater. De gemeente zorgt er voor, dat deze vernieuwde poort voortaan ook toegang biedt tot het processiepark. Vanaf de nieuwe fraaie wandelpromenade van het Oranjeplein kan iedereen dan heel gemakkelijk het park of het theater in wandelen. Op Koningsdag 27 april wordt deze poort officieel door de burgemeester geopend. U kunt hierover op een later tijdstip meer lezen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>