Logo mooilaarbeek.nl
Rini Daniëls   | Fotonummer: e0a409
Rini Daniëls (Foto: Liesbeth van Boxtel)
Algemeen

Rini Daniëls neemt na 44 jaar afscheid als bestuurslid ADW

Aarle-Rixtel - Na 44 jaar heeft Rini Daniëls besloten om te stoppen als bestuurslid van wielervereniging Aan de Wielen (ADW) in Aarle-Rixtel. Eind maart bereikt hij de mooie leeftijd van 75 jaar en hij vindt het tijd om zijn zetel aan een jonger persoon beschikbaar te stellen. Een unieke prestatie, iemand die 44 jaar een bestuursfunctie heeft vervuld voor één club! MooiLaarbeek sprak met Rini thuis hierover.

Waar komt die passie voor fietsen eigenlijk vandaan?
"Het is een hobby. Vroeger heb ik ooit gevoetbald, maar toen kreeg ik problemen met mijn knie. Vandaar dat ik ben gaan fietsen en toen is de passie geboren. Door mij zijn ook mijn vrouw, zoon en kleinzoon gaan fietsen. Mijn kleinzoon woont tegenwoordig in Tilburg en zit daar in het bestuur van een studentenfietsvereniging."

Waarom heb je besloten om bestuurslid te worden?
"In mei 1971 was ik mede oprichter van ADW samen met 19 anderen. Op 11 december 1974 werd ik tijdens de jaarvergadering gevraagd om de bestuurszetel van Willem Verhoeven over te nemen. Dat heb ik met alle plezier gedaan en dat plezier is tot op de dag van vandaag altijd gebleven. Ik zit nog steeds in de commissies en blijf ook betrokken bij ADW. Dat is nou eenmaal het aard van het beestje."

Wat waren de mooiste en minder mooie momenten als bestuurslid?
"Vroeger de organisatie van de Jeugdvierdaagse, fietsen in de Eifel met een grote groep van ADW en de grote ronde van Nederland hebben we twee keer gedaan: 1x estafette in één dag en 1x de hele ronde in drie dagen. En we hebben gefietst van Arlon naar Aarle op en neer voor het 40-jarig bestaan van ADW. Dat was net nadat ik geopereerd was aan kanker en dat was wel heel emotioneel toen ik dat volbracht had. Helaas is net na die tocht een fietsmaatje, die mij erg ondersteunde tijdens de tocht, overleden en daar heb ik het nog steeds moeilijk mee. Hij was toen nog topfit en ik maar half, maar ik wilde toch mee. Dat blijft toch wel hangen. Daarnaast heb ik nog twee heftige ongelukken meegemaakt. Een ongeluk met een auto die met zo'n honderd kilometer per uur mij aanreed en een ongeluk waarbij ik tegen een boom belandde en daarmee negen ribben brak en twee klaplongen had. Mijn vrouw was bij beide tochten aanwezig en dat was ook voor haar heel heftig."

Enthousiast vertelt Rini nog even over het clubblad.
"We maken hier altijd het clubblad van ADW. Ik zit ook in de redactie. We maken de clubbladen elke tweede maandag van de maand. Het wordt door de drukker geprint, maar de rest doen we altijd zelf. We hebben ook bezorgers in verschillende gemeentes in de omgeving. Zo worden de clubbladen bij al onze leden bezorgd, dat zijn er 280 in totaal. Ik doe dit al van begin af aan en vind het super leuk om te doen. Je doet iets graag en vindt daar voldoening in en je bent blij als iets, mede door jouw inzet, goed is verlopen of prima loopt."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>