Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 857d18
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Markante boom verplaatst

Beek en Donk - Nabij de rotonde op de Oranjelaan in Beek en Donk (wijk Beekse Akkers) staat een moerascypres. Deze boom is een overblijfsel van een tuincentrum dat hier gevestigd was voordat er een woonwijk werd ontwikkeld. Deze boom staat op de groene kaart, maar ook midden in een te ontwikkelen bouwperceel. De gemeente heeft in de wijk gezocht naar een nieuwe locatie. Deze is gevonden binnen een straal van 300 meter van zijn huidige plek.

De boom kreeg daarom dinsdag 12 maart een nieuwe plek op de centrale as van de Blokkampsedreef, bij de wadi op de kruising van de Blokkampsedreef en de Rijbroeksedreef, zodat dit een herkenningspunt wordt binnen de wijk. Met het verplaatsen wordt de boom op duurzame wijze behouden.

Werkzaamheden
De aannemer start 11 april met voorbereidende werkzaamheden op de beide locaties. De boom werd vrij gegraven op de huidige plek en dinsdag 12 maart met een torenkraan op een dieplader gehesen en verplaatst naar de nieuwe plek. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>