Wind maakt goed voetbal onmogelijk bij SV Brandevoort - vv Mariahout

Mariahout - Op een stormachtige zondagmiddag waar zelfs vliegtuigen aan de grond werden gehouden, stonden in Helmond Brandevoort en Mariahout tegenover elkaar. De eerste ontmoeting dit seizoen resulteerde na een spannende wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Marianen. Afgelopen zondag was er echter maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning.

Goed voetbal was door de wind nagenoeg onmogelijk. De bal ging waar de wind wilde. In de 7e minuut werd de bal door een windvlaag verkeerd ingeschat en kwam daardoor voor de voeten van Luuk van Stiphout die de bal vrij kon inschieten, 1-0. Verder gebeurde er de hele 1e helft weinig omdat beide teams meer tegen de wind aan het voetballen waren dan tegen de tegen elkaar.

In de tweede helft lukte het Mariahout niet om meer druk te zetten, want het was Brandevoort die het beste met het weer om kon gaan. Na een paar mooie reddingen van keeper Dominique Leenders viel in de 66e minuut toch de 2-0. Uit een corner scoorde Zohir Elmaach, die de bal bij de tweede paal binnen schoot. Meteen na deze goal werd Jens Leenders gewisseld voor Stijn van den Heuvel. Stijn werd in de 75e minuut op zo'n achttien meter van het doel ten val gebracht. De toegekende vrije trap leverde echter niks op. De beste beslissing van de scheidsrechter kwam omstreeks 16.15uur; het beëindigen van de wedstrijd.

Komende zondag speelt Mariahout thuis tegen RKPVV. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.