Logo mooilaarbeek.nl

Lezing over Geestelijk Moederschap

Beek en Donk - Zr. Madeleine Bouman vertelt op donderdag 28 maart in Bibliotheek Beek en Donk over 'Geestelijk Moederschap'. De lezing wordt gehouden in de Boekenweek. Thema van de Boekenweek is dit jaar 'De moeder de vrouw'. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren ze boeken over moederschap in het bijzonder.

Bij het geestelijk moederschap staan twee aspecten centraal: zorg dragen en zelfgave. Als iedereen om zich heen kijkt dan zijn er genoeg mensen die zorg nodig hebben. Men mogen zorg dragen voor deze mensen, zoals een moeder dat doet voor haar kinderen. Vaak betekent dit ook dat je jezelf helemaal moet geven, of dat je andere dingen opgeeft.

Zr. Madeleine Bouman is een Missiezuster van het Kostbaar Bloed en woont in Missieklooster Heilig Bloed in het Aarles Broek. De congregatie heeft 100 kloosters verspreid over 21 landen en is gesticht in Zuid-Afrika. De zusters zijn wereldwijd inzetbaar. Ook Zr. Madeleine heeft tien jaar in het buitenland gewerkt. Zij werkt veel met groepen en in het onderwijs.

De lezing vindt plaats op donderdag 28 maart van 19.30 tot 21.00 uur in Bibliotheek Beek en Donk. De toegang is gratis, aanmelden is wenselijk via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>