Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 146a0a
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
Algemeen

Komende zondag modeshow bij jubileum Kansplus

Beek en Donk - Kansplus regio Gemert-Laarbeek-Boekel viert in 2019 haar 60-jarig jubileum. De vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking laat dit niet ongemerkt voorbij gaan. Naast het al drukke normale programma worden vier grote evenementen georganiseerd, waaronder een modeshow komende zondag in het Ontmoetingscentrum. 

Voorzitter Ans van de Kerkhof heeft zin in het jubileumjaar. "Omdat we leden hebben in de hele regio zullen de vier jubileumactiviteiten ook plaatsvinden in verschillende kernen", aldus Ans. Aanstaande zondag vindt de eerste activiteit plaats in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. In de grote zaal zal een heuse modeshow plaatsvinden met een enorme catwalk. "Onze eigen mensen zullen de mannequins zijn", verteld Carla de Wit. "Hiervoor krijgen ze van tevoren een catwalk training en worden ze door professionele schoonheidsspecialisten opgemaakt. Samen met de uitgebreide collectie vrijetijdskleding van Yours Fashion uit Beek en Donk kunnen mensen genieten van een prachtige modeshow" gaat Carla enthousiast verder. Diverse kraampjes maken het geheel compleet en muzikaal wordt de middag opgefleurd door het orkest Nooit Gedacht van Kansplus. Vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom om te kijken naar de modeshow, te luisteren van mooie muziek onder het genot van een drankje.

Sportief en verbinden
De andere activiteiten zullen later in het jaar plaatsvinden. Op zondag 9 juni zal op sportpark 't Heereind in samenwerking met Sparta '25 een spellenzeskamp plaatsvinden. Vijftien spellen sieren het hoofdveld waarbij alle mensen met een beperking (ook rolstoelers) hun sportieve en behendige kunsten kunnen laten zien. Via een persoonlijke scorekaart ontvangen alle deelnemers een oorkonde met daarop hun prestaties.

Op zondag 15 september wordt het regiofeest gevierd in zaal La Compagnie in Boekel. In samenwerking met Kansplus regio Someren-Asten-Deurne zal het een geweldige feestmiddag worden. De dansgroep van Kansplus Gemert en de Special Stars een dansgroep van Kansplus Someren geven die middag een demonstratie. Muzikaal zal de percussiegroep uit Someren optreden en wordt de middag feestelijk afgesloten met de Party Freunden. Zij weten van elke gelegenheid een feest te maken.

Afsluiting
Het jubileumjaar wordt afgesloten op zondag 24 november in de foyer van de Eendracht in Gemert. Voorzitter Ans van de Kerkhof geeft aan dat het hele programma van deze dag nog niet wordt prijsgegeven. Wel worden mensen tijdens deze dag in de gelegenheid gesteld om Kansplus regio Gemert-Laarbeek-Boekel te feliciteren met hun 60 jarig jubileum. Vier mooie jubileumactiviteiten georganiseerd voor een geweldige doelgroep, besluit een trotse voorzitter.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>